Cum s-au vindecat mai mulţi oameni de handicapul auzului, văzului, vorbitului…..

Există un singur secret sau o reţetă care te poate vindeca de auz, văz, muţenie şi alte handicapuri. Opţiunea depinde de noi şi mai ales de modul în care putem distinge la început culorile, apoi oamenii, ulterior oraşul şi apoi lumea.

Aceste simţuri se pot dezvolta spre înţelegere, spre folosinţă spre a găsi soluţia unică pentru a cuceri lumea, respectul celor din jur şi pentru a avea mai apoi o casă, maşină, o vacanţă.

Dar pentru a avea o maşină, o casă, o vacanţă, este nevoie de bani. Pentru a avea bani ai la îndemână 2 variante. Fie alegi să fi şemecher, barosan, păcălitor, hoţ. Şi poţi avea foarte mulţi dintr-o lovitură. Poţi să ajungi şef de cartier, descurcăreţ, om care dă bine cu pumnul şi care eşti respectat de toată lumea. Numai că toate astea au un final, mai devreme sau mai târziu. Dacă eşti hoţ te prinde poliţia şi totul se termină într-o cameră îngustă, fără prea mult aer, cu geamuri cu gratii şi asta pentru mulţi ani. O dată, de două ori sau de mai multe ori în viaţă. Când ieşi de acolo, eşti sărac şi trebuie să o iei de la capăt. Fără respectul celor din jur, fără tinereţe, fără chef. Dacă eşti şmecher de cartier şi ai o poziţie, oricând apare altul care va pretinde poziţia ta, unul care are pumnul mai greu, mai dur şi poate e şi mai tânăr. Şi poţi ajunge într-o singură zi, un nimeni, toţi  cei care te-au respectat până ieri nu te vor mai cunoaşte….

Rămâne astfel o singură soluţie, grea dar singura care, la final, nu te duce nici după gratii şi nici undeva pe o stradă aruncat lângă pubelă.

Singura soluţie care te va duce pe o poziţie în care banii să vină constant, sigur şi din ce în ce mai mulţi are legătură cu un antrenament de minim 10 ani.

Această reţetă se numeşte şcoală. Este locul în care poţi merge zilnic între 4 şi apoi 6, 8 ore pe zi, loc unde mai mulţi oameni te vor învăţa – cititul, scrierea, matematicile, despre lumea, despre România, despre viaţă, o meserie. După 10 ani, poţi ajunge un meseriaş bun, pentru care firmele se vor lupta să-l angajeze. După 12 ani de şcoală, la fel. Iar dacă mai cunoşti şi o limbă străină cu atât mai bine. După cel puţin 15 ani de şcoală, eşti un om care poate ajuta şi pe alţii să se descurce în viaţă şi să devină responsabili.

Oricum o concluzie este sigură: Pentru a avea bani, prin care să ai o casă, o maşină, concediii frumoase eşti obligat să sacrfici din timpul tău, cel puţin 10 ani de şcoală. Şi acum, nu mai târziu!

Viaţa curge într-un singur sens, niciodată nu se întoarce iar cei care azi descoperă abecedarul au o şansă. Peste 10 ani, România va fi şi mai normală decât azi, iar curăţirea ei de nonvalori, aciuiate în ultimii ani, va fi amplă. În acea Românie, nu poţi reuşi decât dacă ai minim 10 ani de şcoală, cu o meserie la activ sau şi mai mulţi ani de şcoală şi atunci puteţi cuceri lumea…

P.S. Cam astea au fost pildele spuse unui copil de şcoală, azi în prima zi. Dacă am greşit reţeta îmi asum, dar eu sper că aşa stau lucrurile, în lumea asta a noastră.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *