Cum mi-aș dori să se (re)prezinte Râmnicu Vâlcea?

da, exact cum mi-aș dori eu, personal, să arate Râmnicu Vâlcea, pentru generația care vine, care să stea aici.

Aș vrea un oraș viu, care să aibă esență, să trăiască. Un oraș cu mulți tineri, cu o dinamică a generației de 20-30 de ani explozivă. Un oraș cu biciclete, cu trotinete, cu un transport auto redus. Fără țoape și cocalari în trafic. Un oraș care să știe să folosească transportul în comun, să domine mașinile electrice. Să am spații generoase de bulevarde. Să am Calea lui Traian, doar cu două benzi pe lateral și pe mijloc cu o zonă de plimbare, pe sub arbori.

Cu multe parcuri, unde sa stea pe iarba la picnic, la citit o carte, o muzica, un dans..

Cu multe terase, pub-uri, de rock, de blues, cu multe concerte pe stradă, cu o populație variată, în care să văd și afro, și arabi, și albi și negri și asiatici. Cu multe companii la care să lucreze aceste persoane.

Să văd un oraș liniștit de luni până vineri dar de vineri până duminică să explodeze de populație, de plimbare, de cinema-uri pline, de săli de teatru, de concerte pe stradă, de animație.

Cu un salariu de peste 3000 de lei, datorat pieții concurențiale, și nu unor promisiui populiste de campanie.

Un oraș care să fie bine perimetrizat, fără blocuri înalte înghesuite printre case, cu o albie a Olăneștiului terasată în trepte. Să am o gară civilizată, să am trenuri electrificate, elegante care să îi ducă pe oameni în toate colțurile țării.

Da, mi-aș dori un oraș în care bibliotecile să existe, alături de cafenele, de jazz cluburi, să nu existe Dovaliuri, să nu meragă oamenii la instituții, ci să primească prin telefon ce au nevoie. Un oraș în care tinerii care nu știu nimic să nu ajungă prin parlament ca deputați și senatori de strânsură, și să fie buni strungari sau mașiniști la Chimcomplex sau alte companii industriale, nu miniștri semidocți ai sportului.

Mi-aș dori să am cercuri de robotică, de IT, de afaceri și antreprenoriat pentru tineri, să domine companii și firme de servicii. Să am în funcții cheie din administrație oameni cu diplomele la zi.

Mi-aș dori un oraș deschis legat prin drumuri expres de celelalte orașe ale Vâlcii dar și de celelalte județe.

Mi-aș dori să aud pe stradă și engleză, franceză, germană, nu doar ”`te dreacu, unde fusăși?”

Să văd seara, sute de oameni făcând jogging, tineri, vâstnici, copii. Să văd oameni cu câini afară, dar cu punguța la ei în mână.

Cer prea mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *