Cum își bat joc pescarii, în complicitate cu Hidroelectrica, de una din cele mai curate comune vâlcene

Comuna Drăgoești este una din cele mai cochete localități din lunca Oltului. Cu drumuri aranjate, cu trotuare, cu case îngrijite, o localitate, unde adminsitrația Melente ține cu dinții la ecologie, la spații verzi, la amenjarea de locuri de agrement dar și la păstrarea salubrității.

Cine intră în județ dinspre Olt, realizează că lucrurile se schimbă de cum treci de viitorul centru cultural ”Mihai Viteazu”, o construcție superbă, o emblemă a acestei frumoase comune, unde potrivit istoricilor nu numai că a fost botezat dar se pare că tot aici s-ar fi născut voievodul primei uniri.

Numai că dacă se intră în Drăgoești, dinspre Orlești, pe baraj, lucrurile stau cu totul diferit. La polul opus, chiar și asta grație indolenței Hidroeletrica și a a nesmițirii pescarilor care își fac veacul pe baraj.

Pe malul stâng al Barajului, al hidrocentralei Zăvideni, este o porțiune de drum tehnologic, unde potrivit legii, 300 de metri, accesul este interzis pentru oricine. Numai că anunțul este…onorific.

”Sincer am obosit noi de câte ori i-am rugat pe cei de la Hidroelectrica să facă ceva în acest sens. Ce se întâmplă de fapt. Pescarii vin în această zonă. Și lasă în urma lor tone de mizerie. Cutii de bere, resturi de la grătare, un dezastru. Această parte este pe teritoriul comunei Drăgoești. Câinii maidanezi, vântul împrăștie gunoiul pe toată suprafața zonei. De câte ori se repetă asta? Săptămânal. Noi venim, cu oamenii noștri, strângem gunoiul, vorbim cu firma de salubritate și tot așa. La un moment, am sudat o barieră. Pe care Hidroeletrica a dat-o jos, că este drum de urgență, de intervenție. I-am rugat să facă ceva cu pescarii, nimic”, susține primarul Bebe Melente.

Din păcate în ziua în care am fost să facem un material, am revăzut și noi acastă imagine sumbră. Gunoaiele înconjoară pur și suimplu amenajarea hidro, de la poarta hidrocentralei până departe pe dig, pe marginea drumului.  Un mașină a unui pescar staționa chiar sub semnul de staționarea interzisă, asta în timp o mașină a poliției a trecut de două ori prin zonă, fără să schițeze o atitudine.

Nesimțirea pescarilor, nesimțirea Hidroelectrica, sunt singurele concluzii pe care le putem trage.

Din nefericire nici după acest semnal de alarmă nu credem că se va întâmpla ceva. Cred că la unii oameni, nesimțirea face parte din ADN, deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *