Cum fac băieții un grătar și care este rolul minimal al fetelor la această operațiune…

În primul rând, este vorba de minimum 2 cupluri pentru operațiune. Sub, nu are farmec. Cu cât mai multe, cu atât mai bine.

Operațiunea 1: Procurarea cărnii pentru grătar. Se merge la cel mai aproape supermarket. Fetele merg cu căruțul printre rafturi. Băieții aleg ceafa, cârnații, micii, pulpele. Dar asta, după ce se iau cele 3-4 baxuri de bere. Pentru că, fără bere, nu are farmec sau rost un grătar, nu?

Bun. Mașina se întoarce din drum pentru că băieții, revoltați, se uită la fete. ”Cărbunele! Ați uitat să luaţi cărbunele și doar v-am spus!” Nu mai contează dacă le-au spus sau nu. Se ia sacul cu cărbune.

Se ajunge la locul cu pricina. Carnea se duce în casă. Băieții adună scaune, se desfac cutiile cu bere. Și unul începe să pregătească focul. Câteva surcele, dar focul nu pleacă. Se strigă după fete: ”Şervețele! Hârtii, aduceți și voi, că rămâneți nemâncate!” Fetele se execută. Pe drumul înapoi spre casă, fetele primesc o sugestie ”Berea să fie la rece, da?”. În fine, pornește focul. Se mai desfac cutii de bere. Băieții stau pe scaune în jurul grătarului. Povești, glume, gagici, fotbal. Fetele, în casă, pregătesc carnea. Dacă iese una afară, i se transmite să mai aducă niște bere.

Se pun cărbunii. Fetele sunt strigate să aducă din casă o bucată de șuncă, carnea, dar pe rând: ceafa, pulpele, cârnații, micii,  furculițe și o sticlă cu apă. Fetele se execută.

Se pune grătarul. Unul din băieții e expertul. El freacă grătarul cu șuncă, cu ‘mnezei și cristoși dacă se arde. Întreabă fetele dacă au pus condimente pe carne. Se uită la carne, o analizează, bombăne ceva, apoi o pune pe grătar. Când fetele pleacă, sunt rugate să mai aducă niște bere. Rece.

Se continuă poveștile. Din când în când, carnea este învârtită pe grătar. Pe rând, ceilalți băieți se ridică și mai fac vânt.  Fetele sunt strigate. Fie să umple sticla cu apă, fie să mai aducă niște bere rece, fie să pregătească un vas de final în care trebuie pusă carnea. Nervos, unul dintre băieți: ”Cu capac, că uite cum stau mâțele astea pe aici! Vrei să-și bage botul vreuna?”. Fetele se întorc după capac și vin cu berea.

În fine, grătarul se termină. Dar, înainte, fetele sunt rugate să pregătească masa, să facă salata, să aranjeze tacâmurile.

Băieții vin, la final, cu crațițele cu carne. Sunt supărați dacă masa nu e gata, ”Ce făcurăți, mă, cât timp am făcut noi gratarul? Ați stat la bârfe, normal!”. Fetele sunt rugate să scoată muștarul.

Se așază cu toții. Băieții spun: ”E, vedeți ce grătar bun v-am făcut? Nu auzim nicio mulțumire, nimic?” Fetele încuviințează.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *