Cum a reușit Primăria Slătioara să transforme un platou pustiu în inima economică a localității

De zeci de ani platoul de la Slătioara, un imens câmp care se întinde aproape de granița județului, era doar un punct de unde se vedea frumos panorama Munților Parâng. În schimb acest platou nu aducea plusvaloare localității.

Administrația Romcescu a luat o decizie îndrăzneață, o provocare, a intuit potențialul acestui teren și a gândit astfel un proiect amplu prin care acest platou să fie perimterizat, în așa măsură încât să se dezvolte aici inima economică a localității.

”mai ales că veneau investitori care ar fi dorit să dezvolte aici afaceri și întrebau unde îi putem ghida, astfel încât să aibă și utilități și acces direct spre drumul național. Așa a pornit la drum această investiție. Și uite că deja se conturează o zonă curată, o zonă economică a Slătioarei, riverană drumului național 67”, a precizat primarul Sorin Romcescu, primar care a primit un nou mandat la alegerile din 27 septembrie

Astfel, unul dintre cele mai întinse platouri subalpine din Vâlcea, care se întinde pe o suprafaţă destul de mare în comuna Slătioara, la marginea de vest a judeţului, oferind o panoramă de excepţie culmilor sudice ale Munţilor Căpăţânii. Dar şi spre Măgura Slătioarei spre sud-est, acest platou a devenit prin urmare, inima economică a comunei.

În 2019, lucrurile au prins contur. Astfel, lângă livada experimentală de meri, au demarat lucrările unui dispensar medical modern, un centru medical dotat cu aparatură de performanţă, fiind prima investiţie publică. Și acesta a fost doar începutul Astfel, pe lângă investițiile publice, au luat amploare și cele private. Acest lucru se datorează faptului că investitorii au găsit infrastructură, utilități și servicii de bună calitate, dar și facilități fiscale, astfel că, în acest moment, pe platoul Milostea sunt concesionate 15 loturi de teren și 6 investiții sunt deja în lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *