Cum a ratat Băile Govora șansa de a deveni cea mai căutată stațiune în pandemia de Covid

Băile Govora este stațiunea aerului, a aerosolilor, a aparatului respirator.

De departe cea mai bună stațiune balneară pentru asta. Și? Ar fi trebuit ca stațiunea, hotelierii, dezvoltatorii din turism, primăria orașului să profite de pandemie. Pentru că nenorocita asta de boală tocmai acest aspect îl afectează, aparatul respirator.

Băile Govora putea să creeze cele mai tari programe de tratament post-Covid, putea să aducă la Vâlcea, din toată țara, pe cei care au trecut prin boală și sunt la recuperare.

Govora putea să exploateze acest potențial uriaș de sănătate pe care i l-a pus pe tavă, pandemia.

Peste 800 de mii de români au trecut prin boala asta. Se spune că boala lasă sechele multă vreme asupra plămânilor. Ce ar fi însemnat ca măcar 10% dintre toți românii care au trecut prin boală să facă o cură de Govora. Aur curat și financiar și sanitar.

Pentru asta trebuia ca toți operatorii din turism, proprietarii de hoteluri, pensiuni și primăria să se așeze la masă și să gândească un astfel de program. Govora putea să fie oaza de sănătate pentru românii care au trecut prin boală.

Din păcate, Băile Govora este o stațiune pustie azi. Se vorbește despre ea, în cărți, în reviste, în reportaje, despre ce a fost ea odată.

Govora a avut șansa ei. Una la milion, o șansă pe care nenorocirea asta de pandemie i-a oferit-o. Din păcate nu a știut să exploateze. Horeca din Govora așteaptă programele sociale ale pensionarilor prin Casa de Pensii. Poate nici în acest an nu vor veni. Apoi vor plânge că este vai, greu, dramatic. Când puteau să devină cea mai căutată stațiune a României.

 

One comment

  • Radu

    Sa nu uitam si tratamentele hiperbarice si oxigenoterapia care se aplicau aici…tot in trecut! Din pacate mijloacele tehnice pentru acestea au fost abandonate si dezafectate, valorificate la..Remat! Condamnabil…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *