Cum a dus administrația Constantinescu, Călimăneștiul pe primul loc în țară, între stațiunile balneare

Orașul Călimănești este deja un pivot economic, cu pondere masivă în PIB-ul realizat, al domeniului turistic. Un oraș care în ultimii 10 ani și-a dublat cifra din venituri proprii, fiind o stațiune balneară (unele statistici considerând-o cea mai mare) se află deja în topuri naționale, în privința numărului de turiști care o frecventează în toate cele 4 anotimpuri. Cu preponderență vara, când gradul este ocupat dar și depășit. Cu venituri de 6,80 milioane de euro (781 per capita) este al 4-lea oraș ca putere economică din Vâlcea.

Actuala administrație locală din Călimănești, condusă de primarul dr. Florinel Constantinescu, a reușit să atragă fonduri importante care au ajutat la reabilitarea perlei Oltului, așa cum era cunoscută încă de pe vremea lui Ceaușescu.

Azi este prima stațiune balneară din România, cea mai căutată destinație turistică pentru tratemente, spa-uri, munte, patrimoniu.

În aceeași măsură, fondurile atrase au fost folosite și la reabilitarea unor situri arheologice importante, precum Castru Roman Arutela, unde s-au alocat prin PNRR fonduri nerambursabile în valoarea totală de 12 milioane de lei:„Primarul orașului Călimănești, dr. Florinel Constantinescu, contractul de finanțare pentru proiectul REABILITARE CASTRU ROMAN ARUTELA ȘI AMENAJAREA DE SPAȚII MULTIFUNCȚIONALE, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Investiția l1 Promovarea celor 12 rute turistice/culturale.

Astăzi, Călimănești-Căciulata este cunoscută ca fabrica de sănătate, iar tratamentele de aici sunt axate în ultimii ani pe cele de recuperare post-covid, iar asta a adus un grad de cel puțin 98% ocupare în perioada verii.

În afară de hotelurile și restaurantele pline până la refuz în aceste zile, turiștii au acum posibilitatea de a se plimba cu vaporașele pe Olt, de a vizita mănăstirile din acest bazin, cinci la număr, de a urca pe Vârful Cozia, de a scălda la ștrandurile și piscinele cu apă geotermală etc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *