Cum a dispărut complet de pe fața pământului un sat din Pădurea Barcului (Copăceni)

Multe povești și legende provin din Copăceni, păstrate până în prezent. Dar cele mai sinistre sunt legate de pădurea Barcului, acolo unde se vorbește despre un sat complet dispărut de pe fața pământului.

De fapt legendele spun că aici a fost primul sat al comunei, existent încă din vremea lui Vlad Țepeș și care numără în acea vreme 60 de suflete. Numai că acest sat era format în mare parte din tâlhari, din hoți care ieșeau la drumul mare și atacau caravanele de comercianți, drumeții. Răpeau și omorau pe oricine se apropia prin preajmă.

Numai că domnitorul a dorit să pună capăt acestor fărădelegi și într-o zi a trimis oaste și a prins tot satul și după cum era obiceiul pe toți bărbații i-a tras în țeapă. Cu poruncă să nu fie niciodată dați jos, cadavrele acestora să rămână de-a pururi acolo în pădure.

Ulterior din cauza molimei apărute satul a fost părăsit, rămânând doar o singură casă și un o singură familie. Aici se retrageau de fapt, ulterior locuitorii din zona Cernei, atunci când comuna Bălteniul eral atacat. Și tot aici a fost ridicată o biserică, ulterior mutată.

Oricum satul niciodată nu a mai fost reconstruit dar așa cumm am spus o singură casă a rămas în picioare multă vreme, a lui Ciungulete. De ce este cunoscută tocmai această casă din Pădurea Barcului?

Un eveniment care nu se putea sa nu fi avut o priza puternica si in zona noastra este revolutia de la 1821, condusa de Tudor Vladimirescu, mai ales ca ea a pornit din zona Nordica a Olteniei, de la Tismana. Legat de aceasta, traditia spune ca, in aceeasi vreme, prin padurile intinse ale comunei Copaceni s- a adapostit vreme indelungata haiducul Iancu Jianu, al carui adapost se presupune ca ar fi fost chiar la Ciungulete, in Padurea Barcului, unde pana de curand a existat locuinta.

Mai sunt alte legende care țin de Pădurea Barcului, multe au legătură cu deschisul pământului și jocul aurului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *