Cum a ajuns Stoenești, în 12 ani, dintr-una din cele mai înapoiate comune din Vâlcea, una de top în calitatea vieții

Nu avea asfalt, decât 10 km, nu avea apă, nu avea canalizare, școlile cădeau, căminele culturale erau degradate, gradul de sărăcie era maximal, Stoenești se confrunta cu cea mai mare depopulare din zonă.
”20 de milioane de euro. Asta a fost suma minimă pe care am investit-o în localitate pentru toate proeictele – axe guvernamentale, axe europene, granturi, fonduri locale. A fost greu pentru că am plecat de la zero. Nu era nimic aici. Lumea ocolea Stoeneștiul și era păcat pentru că așezarea noastră submontană merita investiții. Le-am luat pas cu pas, pe rând, apă, canalizare, școli, grădinițe, cămine culturale, centrul civic, drumuri. Anul 2024 înseamnă finalizarea după 12 ani a infrastructurii totale în comuna noastră. Urmează ultima etapă, rețeaua de gaze naturale și putem spune că Stoeneștiul este o comună europeană. Investitorii privați au început să apară, numărul loc crește, dezvoltăm și o axă turistică, timidă, la început dar care va crește cu siguranță”, spune Fredi Dumbravă, primarul din Stoenești.
Primarul Fredi Dumbravă mai spune că lucrează la un amplu proeict prin care începând cu anul 2024, toată comuna va fi ”urbanizată”. Un proiect care prevede realizarea de trotuare, de alveole cu arbuști, băncuțe, coșuri de gunoi, iluminat, rigole betonate.
”Vrem să arătăm a oraș. Mai ales că anul viitor vom avea toate drumurile reabilitate și trecem la un nivel superior, un nivel de urbanizare care să atragă cât mai multă populație rezidentă, să dezvoltăm sectorul de servicii, pe parte de economie, agro-turism. Stoenești trebuie să se impună ca o destinație preferată și pentru investitori și pentru cei care se află în căutarea unei locuințe”, spune Dumbravă.