Cum a ajuns Lungeștiul la standade de viață, specifice unui oraș

Una dintre cele mai elegante localități din zona de sud a județului Vâlcea, rămâne comuna Lungești, acolo unde administrația Costea a reușit să urbanizeze complet vechea cetate a olarilor, o comună domnească, unde Brâncoveanu a ales să ridice una din bijuteriile monahale.

Este comuna unde Stroe Buzescu, marele căpitan al lui Mihai Viteazu este înmormântat, comună care mărginește granița cu Câmpia Română, dansând frumos prin colinele moi, pe care le desparte pârâul de legendă al Mamului.

O localitate care în ultimii ani s-a deplasat considerabil spre urbanizare, reușind să îmbine tradiția acestui vad oltenesc de tradiții, cu prezentul, unde normele și criterii care privesc calitatea vieții au fost prioritare pentru Tiberiu Costea,

”Nu mi-am propus să concurez pe cineva sau ceva, dorința mea a fost ca Lungeștiul să arate așa cum îl doresc eu. O localitate în care să îți placă să trăiești, să locuiești. Să fie acel acasă, pentru noi. Cum acasă ne dorim să avem un confort, liniște, curățenie și acea liniște și relaxare, după o zi de muncă, așa vreau să arate și comuna”, spune primarul Costea.

Și a reușit, localitatea are un centru civic demn de mic orășel, unde instituțiile publice, de la dispensar medical, școli, centrul cultural, sunt așezate într-un spațiu verde, elegant. Aici, urmează să fie ridicată o grădiniță cu program prelungit, cu finanțare de la Banca Mondială, la cererea părinților care doresc să aibă un loc unde să poată să-și lase copii în siguranță, atunci când merg la muncă.

”Mai sunt în șantier, cât mai permite timpul, trei poduri, Mamu, Mămulețu și Cojic, pe situații de urgență. Pregătim recepția pentru grădinița din centru, reabilitată prin POR. Foarte important, la documentația pentru gaze naturale suntem cu documentația aproape de final, am luat mare parte din avize și ne pregătim să o depunem. Și avem de urgență de asfaltat drumul Coasta Mare din Fumureni, acolo unde sunt mulți copii care au nevoie de un drum bun pentru a ajunge la artera principală, pentru a merge la școală”, a mai adăugat edilul din Lungești.

Costea speră ca în acest mandat să vină investitori în localitate, dată fiind apropierea de Drumul Expres Craiova-Pitești, de zona industrială a Drăgășaniului. Inveestiții fie în industrie, fie în agricultură.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *