Cu peste 10 miliarde vechi venituri pe 2020, Dăeștiul se află în topul comunelor dezvoltate din județ

Secretul, spune George Popolan, edilul comunei, rezidă în profesionalismul, seriozitatea și receptivitate administrației publice locale la problemele și solicitările oamenilor de afaceri și ale localnicilor.

”Suntem o comună care a pus pe primul plan fondurile europene. Era clar că fără atragerea de fonduri europene nu avem cum să dăm înainte. Nimeni nu îți dă bani din cer dacă nu știi cum să-i atragi. Asta înseamnă documentații, o listă cu priorități, valorificarea potențialului zonei și găsirea de noi puncte prin care să facem comuna una atrăgătore, o destinație pentru afaceri și sectorul rezidențial”, spune George Popolan.

Comuna Dăești a devenit în ultimii ani un magnet pentru cei care fug de oraș și vor o locuință la țară, la doar 10 minute de Râmnicu Vâlcea. Dar și o zonă pentru investitorii privați.

”Locuri de muncă, o piață de muncă pentru doritorii unui job și o comună propice pentru cei care vor un cămin în zona rurală dar cu standarde de oraș. Da, este un adevăr localitatea crește demografic și probabil proximele investiții în gaze și în toată infrastructura mare va genera un fenomen accelerat al migrației spre Dăești”, mai spune Popolan.

Comuna Dăești se află în topul primelor 10 comune ale Vâlcii, din punct de vedere economic și are un ritm susținut de dezvoltare. Se află la 10 km distanță de Râmnicu Vâlcea și are ca premise și dezvoltarea unui pol turistic în zona Fedeleșoiu.

În ultimii ani, în comuna Dăești au fost eliberate câteva sute de autorizații de construcție case iar în perioada pandeniei, mai mulți locuitori din oraș s-au mutat aici împreună cu familiile, practicând tele-munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *