Cu peste 10.000 de turiști în 2023, Horezu își consolidează locul de stațiune de interes național

Cu peste 10.000 de turiști pe anul 2023, stațiunea Horezu confirmă faptul că titlul de stațiune de interes național a fost obținut argumentat, fiind cu adevărat capitala montană a Vâlcii de est, un oraș care are toate șansele pentru a consolida un pol regional în zonă.

”Facem turism, facem economie, facem tot ce este important pentru a ridica gradul de confort, pentru a mediatiza această stațiune, pentru a transforma capitala ceramicii românești într-un punct importat pe hartă. Dezvoltarea hubului turistic Vârful Romani, odată cu electrificarea zonei va duce spre o dinamică masivă a investițiilor în turism iar rețeaua de gaze în Horezu va înseamn un punct vital de pornire pentru acest oraș care se dezvoltă de la an la an și care este o destinație de vacanță pentru români și nu numai”, spune primarul Nae Sărdărescu.

În acest an vor demara lucrările și la centura ocolitoarea a orașului și va începe procesul de electrificarea a microstațiunii Vârful Romani. Tot în acest an se va consolida arealul metropolitan al orașului Horezu și va fi demarat proiectul de înființare al rețelei de gaze naturale.

Horezu este al treilea pol urban din Vâlcea dar și cel mai dinamic pentru că are o componentă importantă pe turism, care a atras doar în 2023, peste 10.000 de turiști, număr care cu siguranță se va dubla după ce la Vârful Romani va fi adus curentul electric.

Pe lângă aceste mari proiecte anul viitor, orașul Horezu își va înființa Serviciul Public de Transport în comun, odată cu achiziția autobuzelor electrice. Prin PNRR. Și tot prin acest program se vor construi primele 5 blocuri în Horezu, primele după 34 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *