Cu o opoziţie cu Orban&Cioloş, cu un patologic ca Dide în stradă, dacă PSD pierde guvernul, o face doar din cauza lui

Suntem la o aruncătură de băţ de debarcarea probabilă a cabinetului Dăncilă. Circul din parlament, care îmi aminteşte de USL şi episoadele Blaga şi Anastase, valul de ură de pe Facebook, manipulările de Facebook şi nu numai, duc spre asta.

Iar dacă cei de la PSD o bagă p-aia cu statul paralel, oblic, perpendicular, le spun, din start, „Băieţi, sunteţi la gară”. Cu o opoziţie mediocră, celebrată prin Ludovic Orban, care repetă, ca un papagal, clişeele haştag de pe Facebook, cu exaltaţii din stradă, conduşi de Angy, Dide şi Bot, cu papleacă Cioloş, cu un metafizic ca Iohannis, PSD este singurul responsabil pentru pierderea guvernării.

Să le luăm pe rând. Nimeni nu i-a împiedicat să pună un premier competent şi oamenii ok în funcţii centrale. Schimbarea lui Grindeanu prin moţiune de cenzură, aducerea în cabinet a unui Şova, a semidoctului de la Educaţie, a lui Andruşcă la Energie, tâmpeniile debitate de Orlando, fanteziile lui Vâlcov cu klingonienii care vor să nu construim autostrăzi… toate acestea nu aparţin statului paralel.

A, i-a împiedicat cineva să realizeze, în mai puţin de un an, Raportul de Mediu pentru Autostrada Sibiu – Piteşti?! I-a împiedicat cineva să se apuce de spitalele regionale? I-a împiedicat cineva să-şi suflece mânecile şi să se apuce de treabă? Nu, s-au carotat singuri! Când aveam, la Vâlcea, alegeri la Bujoreni, ei se încăierau cu Grindeanu, când aveam alegeri la Vlădeşti, ei se încăierau cu Tudose.

Au produs cel mai sinistru personaj juridic în persoana lui Florin Iordache, om care nu atrage nici 1% voturi, nici chiar dacă ar candida singur.

PSD s-a faultat singur, pentru că nu avea cine s-o facă. Barna? Unul insipid, care trăncăne doar pe tema penalilor, Orban, unul care nu face rating nici la Taraf TV, Cioloş, cel mai plicitisitor personaj politic, omul care a condus un guvern care efectiv nu a făcut nimic. Băsescu, care gândeşte doar funcţie de gradele de pe sticlă. Deci acesta este contextul în care PSD ni i-a pus la dispoziţie pe Dăncilă, femeia care încurcă punctele cardinale, pe Carmen Dan şi alte figuri absolut de desene animate.

Între timp, ne-au secat, efectiv, cu legile justiţiei, care nu interesează masele, dar care au produs un subiect electoral pentru ochelariştii puberi din stradă, care sunt încă la vârsta care spune că tot ce zboară se mânâncă.

Păcat. Pentru că va pica, probabil, acest guvern şi chiar ar fi o şansă pentru ca Dragnea să iasă din scenă. Altfel, în 2020, vor atinge scorul PDL. Păcat, pentru că mi-e groază de ce va urma. Un fel de guvern Cioloş, la fel de incolor ca şi Iohannis, care va fi un mim, o pantomimă, probabil, a establishmentului european.  Asta, în cel mai fericit caz, dacă nu ne trezim ca pe vremea CDR, cu o coaliţie PNL-USR-PMP-ProRomania.

De ce? Pentru că avem doar oameni mediocri în prima linie sau cazuri clinice, ca revoluţionarii din stradă.

Din toată ecuaţia asta, chiar îmi pare rău de cei de la PSD Vâlcea. Pe majoritatea îi cunosc, iar cu o bună parte din ei sunt prieten. Eu ştiu cât au muncit în aceşti ani şi cred că, la nivel de infrastructură, nu a avut acest judeţ niciodată atâtea proiecte aprobate şi atâţia bani contractaţi ca acum.

Şi mai ştiu ceva, cum pesediştii de la Vâlcea strângeau din dinţi sau priveau cu lehamite la ai lor colegi de la Bucureşti, care stăteau în tot felul de încăierări şi lupte intestine.

În fine, Iohannis vrea din nou guvernul său. Să-l aibă, să se spele pe cap cu el,  România chiar are nevoie de un plictis general, de o calmare a răcnetelor lui Rareş şi Oreste, de lipsa lui Bot din piaţă. (Era mai simpatic stegarul dac, ăla măcar, în patologia lui, tăcea şi flutura un steag.)

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *