Cu o medie de 6.000 de turiști în această vară, Costeștiul atacă titlul de stațiune de interes local

Potrivit datelor furnizate până 15 august, comuna Costești a înregistrat un număr de 6000 de turiști, un număr care adaugă localitatea, după Vaideeni, drept favorită pentru a deveni stațiune turistică de interes național.

”Este un semnal bun, structurile de cazare au fost ocupate în această vară, nu mai spun de cei care au venit cu rulotele în zonă, care au campat pe cheile Bistriței și cheile Costeștiului. A fost un flux, am avut și turism de trazit dar și turism de destinație. Lucrăm la documentația care să ne certifice pe viitor oficial acest aspect. De aceea mă bazez pe spriinul agenților economici din domeniu, pe cei care doresc să investească în turism să lucrăm împreună la acest proiect”, susține primarul Toma Peștereanu.

Edilul menționează amenajarea unui parc în zona bisericii Ciorobești, un parc realizat de întreaga comunitate. Pământ donat, plante, arbuști, flori, toate cu contribuția comunității. La care primăria va contribui cu amenajarea aleilor dalate și a iluminatului public.

De altfel anul viitor în zona Pietreni, la Costești va funcționa o parcare de rulote, pe care o va realiza un investitor local, într-o zonă de un pitoresc aparte.

Comuna Costeşti a fost așadar, în această vară una din cele mai căutate destinaţii turistice din judeţul Vâlcea, cheile Bistriţei, cheile Costeştiului dar şi Muzeul Trovanţilor numărându-se printre locurile preferate de turişti.

Comuna vâlceană Costești este o localitate unică în Vâlcea și este una din cele 10 localități rurale din România care definesc spiritualitatea și zestrea culturală a țării noastre.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *