Cu investiții de peste 50 de milioane de euro, Frânceștiul se află pe podiumul comunelor dezvoltate din Vâlcea

Pentru perioada următoare, în comuna Frâncești, primarul Daniel Paraschiv spune că va începe implementarea rețelei de canalizare și nu în ultimul rând continuarea și finalizarea programului amplu de asfaltări.

Primul drum care intră în lucru este Strada Șogărăscu. Alte trei drumuri ar urma să fie reabilitate, fiind vorba de trei drumuri care mereu sunt afectate de ploi – Valea Râului, Șorliță și Valea Ponorului. Precum și drumul Viișoara care trebuie refăcut.

Alimentarea cu apă în Mănăilești șli Genuneni este în faza de licitație.

”Vrem să dezvoltăm numai o comună economică. Este clar că aici avem un succes, vrem să facem și o localitate unde să se contruiască, unde să atragem populație nouă. Sunt convins, că frumusețea locului, două obiective de patrimoniu, relieful, suntem o localitate traversată de două frumoase râuri, cu multe păduri, cu zone verzi, cu un aer curat. Sunt atâtea criterii care pot genera o demografie crescută și o stimulare a zonei clasei de mijloc să se mute aici”, susține Paraschiv.

În centrul localității, de curând, a început construcția unui modern complex sportiv, cu o capacitate de 500 de locuri, cu trei tribune,  din care una oficială, o tabelă electronică, clădiri pe o suprafață de 1200 de metri pătrați, cu săli de conferințe, cabinete medicale etc..

Alături de acest mare complex sportiv, Paraschiv va amenaja un parc de 2000 de metri pătrați, cu alei, iluminat, mobilier stradal, dar și cele trei monumente ale eroilor din cele trei foste comune (Genuneni, Frâncești și Surupate) care au format Frânceștiul de astăzi.

La capitolul investiții, comuna este campioană, datorită numărului mare de proiecte implementate.

Paraschiv spune că va depune proiecte pe toate axele de finanțare, pe AFIR, POR, PNRR, pentru a atrage cât mai mulți bani în comună necesari dezvoltării.

Recent prin PNRR au fost obținute fonduri pentru dotarea școlilor cu mobilier, table inteligente, laboratoare de infromatică, cabinete etc. Iar pe componenta 10 s-a aprobat reabilitarea moderată din punct de vedere energetic a trei clădiri, fiind vorba de cele două grădinițe din Coșani și Genuneni precum și a sediului poliției din comună

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *