Cu ce rezolvăm criza de moralitate şi incompetenţă a României? A, doar cu strigăte….

În 1996, 2004, 2009, 2015 dreapta a fost la putere sau mă rog, partidele sau alianţele intelectualilor. Fie că s-au numit CDR, DA, PDL, Cioloş. Şi ce au rezolvat? Nu spun că m-au dat pe spate guvernările PSD, mă rog cea dintre anii 1992-1996 a fost chiar Evul Mediu al Democraţiei din România. Dar, m-am săturat de strigăte iacobine, de icnete inteligente, de caricaturi de net, unele absolut memorabile!

Da, e de apreciat, cei anti-PSD au simţul umorului şi unul chiar care merge de la British Humour până la unele replici de Târgu Ocna, sănătoase în spirit. Dar nu doar cu asta, se merge la drum se propun alternative de conţinut.

Nu te poţi bucura când creşte euro pe guvernarea PSD, nu cred că e un motiv de bucurie că Sevil e la DNA, cum nu e un motiv de bucurie că orice politician merge la DNA. Nu ştiu dacă doar eu sunt anormal aici, dar nu poţi să spui că asta este aşteptarea ta ca elector declarat de dreapta, numai ca Dragnea să intre la închisoare! Să scrii că PSD a băgat ţara sau bagă ţara în faliment! Mai ales când în guvernările de dreapta, menţionate la începutul materialului, chiar au fost nişte dezastre uriaşe…

Dacă Dragnea va fi închis, înseamnă că de mâine vom începe construcţia de autostrăzi? Vom intra în Schengen? Va creşte salariul mediu la 1000 de euro pe lună? Dacă Liviu Pop este mereu reiterat că e semidoct, înseamnă că vine un Funeriu şi vom avea numai elevi eminenţi?

Dreapta sau aşa numita dreapta a avut în iarnă la alegeri, trei partide – PNL, USR, PMP….Unde sunt cele 3 partide. Unde este electoratul anti-PSD, raportat cele 3 partide? Unde sunt specialiştii celor 3 partide care să apară public şi să spună, în  loc de reforma asta, noi propunem asta! Când s-a votat tâmpenia aia cu francul francez, respinsă în cele din urmă la CCR, PSD şi PNL au votat la unison. Orban vine şi spune că el ese liberal conservator tradiţional românesc. Nu zău? Păi şi PSD ce e?

Da, a fost Shhaideh la DNA. Şi? O fi vinovată sau nu? Vom vedea. Cu ce rezolvă asta criza de moralitate politică? Cu ce rezolvă asta criza infrastructurii din România? Bun, nu-mi place programul PSD dar ce punem în schimb. CDR? PDL?, Alianţa DA? Cioloş?

De aceea privesc circumspect toate acestea zbateri virtuale. E mult mai profundă criza. Şi nu e una a corupţilor, a infrastructurii…

Este una de incompetenţă. Incompetenţa se vede uşor la cei care guvernează dar e mai periculoasă la cei din opoziţie (vezi 15.000 de specialişti ai CDR din 1996). Pentru că este mascată de ţipete şi strigăte. Până nu va exista o promovare a profesioniştilor în fiecare domeniu (Nu dimplome şi MBA-uri) ci profesionişti, fie cu carnet fie fără carnet politic, nu ne vom lecui de gargară.

Pentru că gargara sau pumnii lui Palada sau ale lui Codrin sunt la fel de insalubre ca şi strigătele “Moarte PSD! Ciuma Roşie! etc” de pe net sau din stradă.

Până atunci eu nu mă bucur că Shhaideh a fost chemată la DNA, din câte ştiu toţi foştii ministri ai PDL au ajuns la un moment dat la DNA, ba unii au mai fost şi închişi, nu mai spun de miniştri CDR…

Cine e mai bun atunci?

Liviu POPESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *