Cu 4.000 de locuri de muncă și 7.000 de locuitori, Budești rămâne un motor economic principal al economiei vâlcene

Toate cele 4.000 de locuri de muncă sunt înregistrate în mare parte la trei mari companii, din care două multinaționale iar una fiind una dintre cele mai puternice din industria hârtiei. De departe, Budeștiul se consacră drept motor economic al județului Vâlcea, existând în continuare solicitări dde autorizații pentru noi active economici – logistică, producție.

”Se poate ca apropierea de viitoarea autostradă să fie unul dintre motivele principale pentru care parcul nostru industrial este solicitat. Noi am reușit să ducem gazele acolo și astfel se permite o și mai mare dezvoltare a zonei. Da, avem aproape 4.000 de locuri de muncă și acestea sunt în continuă creștere. De exemplu acum 2 ani erau 3.000 iar acum 4 ani erau 2.000. La o capacitate maximă, atunci când tot parcul industrial va funcționa, cred că aici vom depăși clar 10.000 de locuri de muncă”, spune primarul Ionel Vlădulescu.

În paralel comuna se dezvoltă și pe sectorul imobiliar. Se construiesc cartiere de case la cheie, din ce în ce mai mulți investitori pe acest palier vin în zonă. Populația oficială a comunei a depășit 7.000 de locuitori, neficial ar putea fi cu 1.000 mai mult, ceea ce plaseză localitatea Budești pe locul 2 între comunele vâlcene și în top 10 pe județ, la nivel de populație.

Aladar comuna Budești este un model de succes economic, un exemplu că atunci când investițiile publice merg în paralel cu investițiile private, zona se dezvoltă. Avantajele fiind și zona metropolitană, fiind la granița de est a municipiului, pe ruta actuală a drumului Râmnicu Vâlcea – București dar și pe viitor la 19 km de Autostrada Sibiu – Pitești.

Vlădulescu mai adaugă și faptul că drumul expres Tigevni – Râmnicu Vâlcea va avea o contribuție uriașă la consolidarea comunei în peisajul național al economiei românești.

Față de anul trecut când bugetul propriu a depășit 2 milioane de euro, în acest an, administrația speră să depășească pragul de 3 milioane de euro și să se îndrepte spre 8.000 de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *