CSM a dat aviz favorabil pentru numirea noilor procurori șefi de la Secția I a DNA

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat luni favorabil numirea lui Gheorghe Popovici și a lui Dănuț Volintiru în funcțiile de procuror șef, respectiv procuror-șef adjunct al Secției de combatere a corupției din cadrul DNA. Membrii Secției pentru procurori a CSM au votat în unanimitate numirea celor doi la șefia Secției I a DNA.
De asemenea, aviz favorabil a primit și Mariana Alexandru, propusă pentru funcția de procuror șef adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție din cadrul DNA.
Președintele CSM, Oana Schmidt Hăineală, a anunțat că CSM va motiva în cursul zilei de luni avizul dat în cazul celor trei procurori, după care decizia va fi trimisă ministrului Justiției, care, la rândul lui, va înainta propunerile președintelui Traian Băsescu.
În timpul interviului susținut la CSM, Gheorghe Popovici a spus că există o stare de stres în rândul procurorilor de la Secției I, din cauza presiunilor venite din partea mass-media și a unor persoane nemulțumite de soluțiile date de procurori.
La rândul său, Dănuț Volintiru a menționat că una dintre problemele identificate este lipsa comunicării adecvate între secțiile de la DNA.
Inițial, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, îi propusese la conducerea Secției I a DNA pe Iuliana Bendeac și Viorel Cerbu.
Ministrul și-a retras însă nominalizările în urma opoziției procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, care susținea că există o problemă de încredere în legătură cei doi procurori.
Schimbările la conducerea Secției I a DNA au loc după ce procurorul general Tiberiu Nițu a dispus, pe 2 octombrie, încetarea delegării lui Lucian Papici în funcția de procuror șef al Secției I și încetarea delegării Marianei Alexandru în funcția de procuror șef adjunct al secției respective.
Anterior, Tiberiu Nițu îi prelungise lui Papici delegarea în funcție cu încă trei luni, dar s-a răzgândit la scurt timp după ce Papici a finalizat dosarul în care vicepremierul Liviu Dragnea este acuzat de fraudarea referendumului. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *