Cronica prostioarelor Republicii Latine de Vâlcea (săptămâna 26 feb -5 mar)

 • Săptămâna a debutat cu temperaturi ridicate. Şi cu tarabe de mărţişor. Şi zămbile. Şi fete sumar îmbrăcate. Şi ispite. Şi Postul Paştelui. Liber aşadar la lobodă şi urzici. Pentru vreo 1000 de salariaţi de la Oltchim, postul va continua şi după Paşte, din păcate….ca şi vestimentaţia sumară, even şi pentru bărbaţi
 • La CJ Vâlcea, în cadrul unei şedinţe oareca…ordinare, Nicu Spiridon și-a uitat neuronul acasă. Împreună cu umbrela. A profitat de lipsa lui Iliescu penelistu’ şi l-a lăsat fără indemnizaţie pe motiv de incompatibilitate. Nu avea voie să semneze straja la Spital din motive de consilier judeţean. Facem pariu pe o bere?
 • Rădulescu s-a plâns de romii de la Spital, pe care un batalion întreg nu i-ar putea calma atunci când ajung la urgenţe. Istoricii au zâmbit. Şi-au amintit în treacăt de batalioanele lui Antonescu.
 • Peneliştii nu au mai părăsit şedinţele de CJ  atunci când se votează un sinecurist în vreun Consiliu de Administraţie, deşi ştiu că omul lor nu are nicio şansă. Au acceptat ideea de a privi prin uşa deschisă la ce face nevasta în dormitor cu vecinul. Se mulţumesc cu ideea că poate femeii “nu îi place aşa mult”
 • Rădulescu a venit fără herpesul de luna trecută. Acum avea muci. Suntem curioşi la şedinţa următoare de CJ ce boli mai aduce. Unii dintre noi ne-am uitat pe furiş care liberal avea la el un herpes…vreo doi. Dacă data viitoare vor avea şi muci, atunci Buican are o problemă.
 • Ambasadorul american a venit la Vâlcea. Fără Trump. Sunt prea mulţi trumpişti aici, în politica judeţeană. Şi Costi şi Gutău i-au cerut americanului să vină cu multinaţionale. Am citit imediat presa de partid să văd reacţii. De ciudă, unul din ziarele de partid ne-a copiat un reportaj.
 • Cu ocazia vizitei americanului, Remus Grigorescu, directorul Bibliotecii Judeţene, l-a pârât ambasadorului pe Rădulescu pentru faptul că nu-i dă bani de hârtie igienică şi că banii pentru apă şi curent îi primeşte de la Gutău. Asta deşi pe FB, Grigorescu îi dă înainte cu primarii corupţi care “fac dar şi fură”
 • Am asistat la primele cuvinte de amor spuse de Rădulescu, în public, cu ocazia vizitei ambasadorului american. Nu erau pentru Klemm. Erau pentru Remus Grigorescu, printre dinţi. “…de dreacu…”. Apropos de ştirea de mai sus.
 • La Primăria Râmnicului 4 liberali vorbesc ca să nu tacă. La orice punct de pe ordinea de zi. Băzăvan se vaietă că fetele de primăvară îi strică reculegerea apostolică, ridicându-i libidoul peste cotele normale de vârstă. Crăciunescu se luptă cu gunoierii, iar unul Vîlcu spune…ăăă…stai că am şi uitat ce spune! Doar Poenaru, mai aduagă ceva de genul…părerea mea!
 • Gunoierii din Vâlcea au cam dublat preţul la gunoi. Motivul creşterea salariului minim şi o acciză europeană. O firmă de 3 lei. În loc să-şi eficientizeze munca au ridicat preţul, la dublu. A, un fel de chetă pentru patronii aflaţi la bulău, sau pentru viitorii care vor intra.
 • Buican este membru Comisiei Naţionale pentru Modficare a Statului PNL. La partidul ăsta totul merge cu încetinitoru. Anul trecut era utilă misiunea asta. Acum Gutău zburda la el în ogradă. Oricum în luna iunie, PNL va comemora un an de când au pierdut primele alegeri, printr-un congres.
 • Fantastic! Urieşesc, Ovidiu Popa şi Bogdan Matei glăsuiesc în scris. Comunicate de presă, stil rumeguş. Limbajul de carpen al lui Popa este mai bun decât cel de stejar al lui Matei. Răutacioşi mai suntem, poate că cei doi parlamentari pesedaci o pun de o afacere, cu rumeguş, pentru centrale neconvenţionale.

de Mugur Şuviţă, dosarul “Armaghespiridon”

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *