Cronica prostioarelor din Republica Latină Vâlcea (săptămâna 19 – 26 feb.)

 • Sâmbătă seara, un grup de 7 protestatari mai erau la Tribunal Vâlcea. Cereau abrogarea viitoarei Ordonanţe 15 prin Ordonanţa 16 şi spuneau că protestează împotriva  Ordonanţei17, din luna aprilie.
 • Liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican şi-a depăşit recordul personal de Facebook. A avut cel puţin 100 de commenturi în doar o oră. Asta la o singură postare. În  acest sens, Zuckenberg a decis ca pe lângă alte emoticoane să creeze aplicaţia “buican” alături de mignoni şi alte buchete cu flori şi inimioare.
 • Un alt fost primar din Vâlcea a tras oferta câştigătoare de a vizita preţ de 5 ore sediul parchetului, după ce a primit în prealabil vizita la domiciliu a colindătorilor antifraudă. De dragobete. A plecat însă acasă după preludiu, ratând momentul fierbinte al cătuşelor dar cu promisiuni că data viitoare va fi mai bine. Semnat Kovesi.
 • La Târgovişte, PSD a scos oamenii în stradă. Toată lumea stă cu ochii pe Râmnic, să vadă dacă Rădulescu se va conforma cerinţelor de la centru pentru a aduce pesedei în centru. Surse spun că se eschivează. Dar are promisiuni certe că vor veni de la Oltchim 1.200 de protestatari….cât de curând.
 • Tribunalul Vâlcea intră în reabilitare. Lucrări de 10 milioane de euro. Camere noi, se extinde în regim hotelier probabil. Să tragem vreo concluzie, Casa Nouă musafiri aşteaptă, dar nu oricare, din cei cu pedigree?
 • Lângă Podul Vinerii Mari se va ridica o clădire birouri de 8 etaje. Ecologiştii fanatici vâlceni au cerut stoparea lucrărilor. Se vor distruge flora şi fauna. Păpădixus Galbenus, Urizicus Fiorosus, Pisicus Felinus, Câinix Maidanezix şi Boschetaris Betivux vor suferi în urma acestei lucrări.
 • Peste râul Olăneşti vor fi construite trei punţi pietonale, asta după ce varianta cu bacul a picat fiind….prea ieftină. Mai multe firme au cerut ca punţile să fie mobile, pentru a nu încurca navigaţia pe râu. Navigaţia gunoaielor, evident.
 • 10 miliarde vechi a fost bonificaţia primită de CJ Vâlcea de la Grindeanu. Bani pentru cofinanţări de proiecte s-ar spune prin culisele instituţiei. Imparţial distribuiţi, vor beneficia şi primăriile PNL,  Popeşti, Şuşani, Voiceşti, Stoeneşti…
 • La Ocnele Mari avem cel mai mare protest canin din istorie. La presupusele zvonuri că ar veni chinezii să investească, mai multe grupări paramilitare de maidanezi au blocat centrul oraşului în  timp ce căţelele s-au retras în păduri pentru a veni cu o nouă generaţie de puradeii pechinezi. Primarul Pătru este depăşit de situaţie deşi se spune că asta ar fi o răzbunare a castrărilor în exces…
 •  Marţi vine Hans Klemm la Râmnicu Vâlcea, chiar la Biblioteca Judeţeană. M-am uitat pe programul lansărilor obscure de carte ale vreunui obscur scriitor de provincie. Nu cumva Klemm vine şi el alături de eternii Soare şi Moţoc să spună că “avem de-a face cu cea mai bună carte scoasă de la facere, editată de Patraulea Isopescu, mare cărturar de Râmnic”?
 • Ştiindu-se poziţia lui Klemm despre OUG 13, am auzit noi că la întâlnirea cu Rădulescu, ambasadorul SUA ar veni însoţit de Chirica şi de Cătălin Ivan. Cuuuum? Am glumit, Costi, calm. Vine doar cu numele viitorului lider PSD în plic, liderul din vară.
 • Mai mulţi primari vâlceni au fost prezenţi la Adunarea Generală a Comunelor. Poze multe pe FB.  Prestigiosul cotidian New York Times a scris a doua zi întrebările unor americani din Dakota. “Cine era tipul ăla cu mustaţă care apărea în poze lângă Vasile de la Pesceana şi lângă Romcescu de la Slătioara?”
 • La întâlnirea de la Realitatea TV, Carmen de la Suteşti şi Dani de la Vaideeni au lipsit de la Rareş Bogdan. Îi liniştim atât pe domnul Lixandru cât şi pe doamna Băluţă, cei doi au stat doar la un suc în motel…pardon, la un restaurant de lângă sediul Realităţii. Adevărul e mai simplu de atât: cei doi edili social-democraţi s-au speriat politic de faptul că Rareş o să-i pună să aprindă beculeţul de la telefon în platou.
 • Mai mulţi pesedişti bagă capul în biroul lui Renga, aşteptând să vadă dacă se va goli. De fiecare dată, Renga apasă butonul de alarmă care răspunde mai jos pe Praporgescu la cabinetul primarului de Râmnic. Încă.

 

 

Remuls Grigorescu și Dumitru Clownin

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *