Criza din guvern este generată de: Lupta dintre adepții carantinei totale cu adepții relaxării

Marii fani ai lui Voiculescu au sărit azi cu cliseul tipic, vezi domne, Voiculescu este un Zorro, un Barbarossa, un cruciat care s-a luptat cu mafia și mafia l-a învins. Sună atât de pueril, o mediocră susținere a unui individ care, dincolo de toate, nu e un personaj rău, dar este gafeor de primă mână.

De fapt, adepții lui Voiculescu și doamnei Moldovan sunt cei care scriu pe Facebook și peste tot, că în România este necesară carantinarea totală a orașelor, o abordare pe sistemul pe care l-au practicat țările din vest. Adică de închidere în casă și ieșitul pe bază de declarații sau prin SMS.

De fapt ordinul dat pe șestache și publicat în MO cam aici bătea, schimbarea criteriilor pentru carantinare iar multe orașe mari intrau în această schemă cu șanse mari ca de Paște, să stăm în casă, dincolo de încetarea masivă a motoarelor economiei.

De cealalată parte este premierul Florin Cîțu, paradoxal, un „userist” ca mentalitate, el nu are nimic în comun cu uselismul vechilor liberali. Numai că Florin Cîțu ca orice finanțist a câutat de când este învestit, să găsească un echilibru astfel încât să evite închiderea României. Cîțu este adeptul relaxărilor, al restricțiilor moderate și al unei dinamici economice. Cîțu știe ce înseamnă recuperarea deficitelor, știe că dacă economia se gripează, România intră în derapaj. România nu e Germania, Marea Britanie, Italia să-și permită luxul de a trage zăvorul.

Răsfățații USRPLUS, cu joburi corporatiste, în Pipera, nu știu că există și alte meserii care nu se fac de acasă, cu un laptop, li se pare că dacă dai comanda de pizza online și cumperi online de la Mega, fresh food, în carantină, ai rezolvat pandemia. Nu știu că zidarii, sudorii, șoferii, cosmeticienii, strungarii, agricultorii nu pot lucra de acasă prin telemuncă.

România reală trebuie să funcționeze, spune Cîțu și o spune bine, elitele corporatiste spun că ne trebuie obloane la uși. Aici a ieșit conflictul. Premierul a cerut 1.600 de paturi ATI, pentru că el știe că pacienții se vor înmulți și dacă ții economia deschisă, trebuie să ai o logistică medicală de top pentru că virusul circulă odată cu oamenii care fac naveta la muncă.

De aceea, în acest meci, prefer să am încredere în premierul Cîțu și nu în fanii carantinării, pentru că mi se pare mult mai lucid premierul decât Barna și Cioloș, dispuși să arunce țara în haos. Asta în timp ce premierul a ținut-o pe linia de plutire economică.

Eu sper să lase circul și să își găsească rapid un ministru. De salutat poziția UDMR care le-a cerut USRPLUS să lase prostiile și să nu mai facă pe fetele mari.

Da, România, între carantină totală și relaxare economică, a avut șansa de a guverna cu un premier ca Florin Cîțu, adeptul celei din urmă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *