Cristian Jianu: Investiţii private, centrala pe cogenerare şi dezvoltarea oraşului folosind fonduri europene, priorităţile mandatului meu

Candidatul PMP, la Primăria Râmnicului, Cristian Jianu, spune că dezvoltarea municipiului are la bază o reindustrilizare adaptată însă tehnologiei şi ştiinţei din anul 2020.

“Categoric salariile bune sau competitive apar atunci când există pe piaţa muncii mai multe companii cu profile similare care fac produse căutate pe piaţă, de înaltă tehnologie cu costuri de muncă reduse. Un salariu bun, mare, se câştigă în companiile flexibile adaptabile cererii pe piaţă, firme care lucrează cu noile tehnologii şi care consumă mai puţină materie primă. Nu mai putem vorbi de o industrializare ca în anii 70-80, cu mari combinate poluante. Lucrurile au evoluat, acolo unde avem o platformă industrială, unde au activat 4-5 agenţi economici mari, pot să opereze pe viitor 50 – 60 de agenţi economici cu un număr mediu de angajaţi dar cu salarii decente. Oraşul poate prospera dacă nu e unul mono-industrial, ci multifuncţional. Asta este politica noastră, pentru a promova resursele umane pe care le avem, suntem un oraş de 120.000 de locuitori iar dacă adaugăm localităţile vecine putem ajunge undeva spre 200.000, deci forţă de muncă este”, spune Jianu.

Acesta spune că în mandatul său, termoficarea oraşului va fi asigurată clar printr-o centrală pe gaze, un proiect care poate fi implememtat fie de Primăria Râmnicului, fie în urma unui parteneriat cu Consiliul Judeţean.

“Deşi sunt adeptul economiei de piaţă, consider că termoficarea unui oraş trebuie să rămână a administraţiei publice şi nu a unui operator privat. De altfel, cred că România a greşit mult cedând monopolul unor resurse vitale în domeniul energetic unor companii private. Domeniul care ţine de confortul cetăţeanului trebuie să fie în administraţia statului. O centrală de cogenerare generează în același timp energie electrică și căldură: căldura reziduală produsă la generarea energiei electrice este utilizată eficient în sistemele de încălzire și cele pentru preparearea apei menajere de consum. În acest fel, energia primară este folosită în mod eficient având la bază principiul cogenerării. Eficiența energetică și eficiența globala cresc – în multe cazuri chiar peste 100%.. Prin urmare, o centrală de cogenerare poate economisi 50% energie primară sau mai mult în comparație cu o soluție convențională de încălzire fără generare de energie electrică. Acest lucru reduce, de asemenea, emisiile de CO2”, spune Jianu

Şi nu în ultimul rând, candidatul popularilor vâlceni consideră că fondurile europene sunt fundamentul dezvoltării oraşului, în următorii 10 ani.

“De la dezvoltarea de noi artere de circulaţie, a pistelor de biciclete, a unui transport public în comun ecologic, a modernizării unităţilor medicale, a şcolilor, dezvoltarea învăţământului profesional şi de ce nu universitar, totul se poate face prin fonduri europene. Din punctul meu de vedere, cred că peste 90% dintre investiţiile mari din Râmnicu Vâlcea se pot face prin fonduri europene”, mai spune Cristian Jianu.

Cristian Jianu este candidatul PMP pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, la alegerile din septembrie

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *