Cristian Buican (PNL) și Andrei Gheorghiu (USR) se luptă pentru șefia USR Vâlcea

Întortocheate mai sunt căile politice ale Domnului, de a ajuns ca pentru șefia progresiștilor vâlceni să se lupte liberalii și useriștii.

Mai pe românește, Cătălin Stănică, nimeni altul decât soțul Ralucăi Stănică, un personaj foarte mișto dar care este mâna dreapta și consilierul de imagine al președintelui PNL, Cristian Buican, candidează la șefia USR Vâlcea. Stănică este liderul USR Mihăești, care deși a ocupat locul 2 la alegerile locale din Mihăești, a fost dat la o parte de USL Mihăești, adică de alianța PNL-PSD din comună.

Așadar Cătălin Stănică, personaj politic care practică același discurs militantist, de atac dur, zgomotos precum PNL-ului lui Buican îl concurează pe Andrei Gheorghiu, personaj politic concliant, adept al dialogului, al stilului pozitiv.

Asta se deduce clar din postările lui Stănică, majoritatea acestora sunt apreciate, distribuite de liberali, demonstrând încă o dată unde se află suportul politic al mihăeșteanului.

Dacă Stănică se va impune, vom avea un USR Vâlcea, condus așadar de soțul consilierei președintelui PNL Vâlcea. Funny, nu?

Iar Cristian Buican ar pune pe masa lui Florin Cîțu o mare realizare. Șefia celor două partide de dreapta de la Vâlcea, fapt care ar duce probabil la o bilă albă pentru liderul vâlcean care, în urmă cu 2 luni, se grăbise cu susținerea pentru Ludovic Orban.

Dacă însă Andrei Gheorghiu va câștiga alegerile pentru un nou mandat, va mai rezista oare alianța PNL-USR la Vâlcea, după ingerințele tot mai mari ale liberalilor în rândul progresiștilor? Va mai dovedi calmul englezesc Andrei, și după aceste alegeri?

În orice caz, PNL și USR se luptă clar, neoficial, pentru șefia USR Vâlcea. Va reuși USR să-și apere autonomia sau PNL Vâlcea va lua pe inventar o anexă politică?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *