Cristian Buican: Obiectivul nostru este ca Iohannis să câştige în mod categoric alegerile în judeţul Vâlcea

Preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a declarat vineri într-o conferinţă de presă, că obiectivul organizaţiei judeţene este ca preşdintele Klaus Iohannis să câştige în mod categoric alegerile în judeţ.

„S-au strâns deja peste 25.000 de semnături pentru domnul Iohannis şi sunt convins că preşedintele va câştiga alegerile în judeţul Vâlcea. Oamenii s-au lămurit ce reprezintă PSD şi cât rău a făcut României, judeţul nostru fiind printre cele mai sărace din România.(…) Suntem pregătiţi să preluăm guvernarea iar din punctul meu de vedere, se pot face alianţe cu singurele partide democratice din parlamente care sunt USR şi PMP. Dar, repet acesta este punctul meu de vedere. Noi în acest moment avem doar 20% din parlamentari, insuficient pentru a forma de unii singuri un guvern”, a precizat Cristian Buican.

Acesta aminteşte faptul că îj urmă cu 3 ani, a spus că „dacă programul utopic de guvernare al PSD se poate aplica, Liviu Dragnea ar merita un premiu Nobel pentru economie. Din păcate România a fost un experiment economic dureros, timp de 2 ani şi 8 luni iar Dragnea a obţinut alt premiu…într-un final”

Liderul liberalilor vâlceni şi-a continuat discursul acuzând conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea de dezastrul economic care se prefigurează pe platforma chimică, „incapacitatea de a gestiona o situaţie de criză economică, lispa investitorilor privaţi de anvergură şi minciuni repetate în cazul investiţiilor în infrastructură”

Buican consideră ca Vâlcea a fost manageriată prost de „liderii PSD care şi-au pus în funcţii toţi apropiaţi şi clientela de partid care, deşi sunt funcţionari la stat pe salarii de mii de euro, stau drepţi şi aplaudă la ordin la toate manifestările conducerea social-democrată a judeţului”

Acesta nu a confirmat dacă va fi candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea, fiind prematur, abia în primăvara viitoare, vor exista sondaje interne iar cel mai bine plasat dintre membrii partidului va obţine nominalizarea”

Referitor la excluderile mai multor membrii din partid, acesta spune că „nu oamenii au fost vizaţi, ci funcţiile deţinute, nefiind normal că primari şi consilieri aleşi pe listele PNL să facă blat în campanie cu alte partide. Dacă la Popeşti situaţia a fost rezolvată, în cazul Păuşeşti Otăsău, votul prinvind excluderile a fost amânat până la o şedinţă ulterioară a BPJ”

În cadrul conferinţei de presă, noul preşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea, Claudia Banu a prezentat noua conducere a formaţiunii, anunţând ca în ultima vreme s-au înscris mai mulţi membrii, amintindu-l pe fostul director al APAVIL, Cristian Jianu.

Claudia Banu a declarat că obiectivul este câştigarea alegerilor locale din Râmnicu Vâlcea, atât la nivel de Consiliu Local cât şi Primăria, nefiindu-i teamă de candidatul Mircia Gutău.

Senatorul Romulus Bulacu a declarat că „guvernul Dăncilă trebuie să demisioneze sau să fie demis cât mai rapid, orice zi în plus la guvernare, va apropa şi mai mult România de un dezastru economic şi social, când nu vor mai fi bani pentru salarii şi pensii iar deficitul va ajunge la cote alarmante, din cauza lipsei de investiţii”

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *