Cristian Buican nominalizat printre susținătorii lui Motreanu, la președinția PNL

A fost o zi tensionată astăzi într-o parte a PNL, dar care până la final a condus la conturarea unei a treia candidaturi la şefia partidului. Mai exact este vorba de o platformă susţinută de lideri importanţi precum Dan Motreanu, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Iulian Dumitrescu sau Mircea Hava. Pentru început nu va fi nominalizat candidatul la preşedinţia PNL, ci se va prezenta un program.

Joi dimineaţă, HotNews a publicat un articol potrivit căruia, miercuri, a avut loc o întâlnire între şase lideri puternici ai PNL, care până acum nu şi-au anunţat susţinerea pentru unul sau altul dintre cei doi candidaţi la şefia partidului: Ludovic Orban şi Florin Cîţu. Este vorba de Gheorghe Falcă (Arad), Ilie Bolojan ( Bihor), Iulian Dumitrescu (Prahova), Dan Motreanu (Giurgiu), Bogdan Huțucă (Constanța) şi Dragoș Soare (Ialomiţa). Potrivit sursei citate, s-ar fi discutat despre o a treia candidatură la şefia PNL, fiind nominalizat Dan Motreanu, în tandem cu Ilie Bolojan. Întâlnirea nu a avut loc, sau cel puţin n-a avut loc miercuri, au declarat surse pentru deBanat. Cel puţin doi dintre cei menţionaţi, Falcă şi Bolojan, erau în acea zi la Cluj.

A avut loc însă o întâlnire mai neprotocolară, la “un şpriţ”, marţi, la Ploieşti, după alegerile din PNL Prahova. La masă au fost în jur de 14 lideri judeţeni ai PNL, unii dintre ei fiind susţinători declaraţi ai lui Orban sau Cîţu. Mai în glumă, mai în serios, unii dintre cei prezenţi i-au zis lui Dan Motreanu să candideze la preşedinţia PNL, considerându-se că astfel se poate pune capăt războiului tot mai contondent dintre cele două tabere. Un război care ar putea duce chiar la distrugerea partidului, au spus unii vorbitori. Motreanu n-a spus însă nimic, nici n-a acceptat, dar nici nu a dat un refuz clar. Mai mult, a spus că luni vrea să plece în concediu. Trebuie meţionat că un scenariu privind intrarea în cursa pentru preşedinţia PNL a lui Dan Motreanu a fost vehiculat de mai mult timp.

Articolul din HotNews, preluat de mai multe publicaţii, a avut însă un efect puternic. Cei nominalizaţi au fost bombardaţi cu telefoane de mai mulţi liberali din teritoriu. Ca urmare, Motreanu, Bolojan, Falcă sau Dumitrescu au pus problema foarte serios pe tapet. S-au înroşit telefoanele şi s-a ajuns la concluzia că trebuie lansată o a treia platformă – cel puţin aşa i s-a spus – pentru preşedinţia PNL. Pentru început nu se va anunţa candidatul la şefia partidului, ci se va propune un program. Potrivit surselor deBanat, deja ar fi 12 preşedinţi de filială dispuşi să susţină această platformă. Printre aceştia se numără şefii organizaţiilor din Alba, Arad, Bihor, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Vâlcea. Unele dintre acestea, cum sunt Arad, Alba, Constanţa, Bihor, Giurgiu şi Prahova, sunt în primele zece organizaţii din ţară din punct de vedere al numărului de delegaţi la Congresul PNL din 25 septembrie. Iar dacă într-o singură zi s-au adunat 12 organizaţii, în curând s-ar putea ca actualele candidaturi ale lui Orban şi Cîţu să devină istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *