Cristian Buican: CET Govora a fost o sursă de corupţie în judeţul Vâlcea, încă de la preluarea acesteia de Consiliul Judeţean

Mai mult, liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican consideră că în viitorul posibil joint-venture, Consiliul Judeţean nu are ce căuta.

“Pe termn scurt, nu văd altă soluţie, decât repornirea Uzinelor Sodice, iar în acest timp CET Govora să-şi echilibreze cheltuielile astfel încăt să devină competitiv şi să vând la un preţ acceptabil, pe profit. Este nevoie de o restructurare a personalului, iar toţi angajaţii pe criterii politice, trimişi acasă. Asta înseamnă şi scoaterea din funcţiile de conducere ale celor puşi politic, mă refer cu precădere la cei angajaţi de Constantin Rădulescu să-i reprezinte interesele. Asta reprezintă 90% din birocraţii. Ca un fapt divers, sunt atâţia birocraţi la CET Govora, încât vin cu rânul la serviciu, pentru că nu mai au locuri în birouri. Din  aceste economii se poate achiziţiona cărbune de pe piaţă, pentru a stinge criza de combustibil”, spune deputatul vâlcean. 

Referitor la cariera de la Alunu, Buican vine cu o informaţie suprinzătoare:

“Toată lumea spune cât de vechi sunt uitlajele. Excavatorul care s-a prăbuşit la cariera Alunu a fost pus în funcţiune în 2002. Adică fix acum 17 ani, deci nu este un utilaj vechi, este un utilaj care mai putea lucra zeci de ani de acum înainte. Aici trebuie să plătească cei vinovaţi pentru acest accident. La mina Alunu trebuie asigurat un flux de extracţie de cărbune care să asigure necesarul  pentru procesul tehnologic al CET Govora”, adaugă Buican.

Liderul PNL vede pe termen lung posibilitatea unui joint venture pentru o nouă centrală termică dar fără participarea Consiliului Judeţean.

“Consiliul Judeţean nu-şi are rostul în acest joint venture. Aici pot intra  Uzinele Sodice, Chicomplex, alţi agenţi economici interesaţi de produsele CET şi din partea statului, Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, direct beneficiar al energie termice”, conchide preşedintele liberalilor vâlceni.

Declaraţiile liderului PNL vin în contextul în care Uzinele Sodice Govora au decis să sisteze temporar activitatea pe platformă, în urma negocierilor eşuate cu CET Govora, privind preţul aburului industrial, necesar uzinei poloneze în procesul tehnologic.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *