Crețeni, comună campion la atragerea de fonduri europene: 9 proiecte prin PNRR au fost aprobate

Primarul localitații Crețeni, Constantin Catrina, se poate lăuda cu cele mai multe proiecte aprobate prin PNRR (8 până în prezent, 9 obiective) din judetul Vâlcea, în valoare de circa 1,5 milioane euro Proiecte aprobate numai în 3 luni.

Precum și Planul Urbanistic General

O altă bucurie a fost dată de faptul că  mi-a fost comunicat rezultatul evaluării a încă 4 cereri de finanțare pe PNRR, în valoare totală de 3.824.744 lei, ale căror contracte urmează să le semnez în următoarele 30 de zile.

Cele 4 cereri au ca obiect Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a imbunătătii serviciile publice: Creșterea eficienței energetice la Scoala Gimnazială Creteni; Creșterea eficienței energetice la Grădinița cu program normal Crețeni; Creșterea eficienței energetice la Centrul de Zi pentru copii aflați în situații de risc în comuna Crețeni. Plus sistem inteligent de management urban în comuna noastră.

Astfel suma totală aprobată comunei Crețeni în urma depunerii în anul 2022 a cererilor de finanțare se ridică până în prezent la 6.221.236 lei.

Deci o sumă mai mare decât bugetul anual construit din taxele și impozitele locale, și veniturile acordate de la bugetul de stat”, spune Constantin Catrina.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *