Crăciunul la Mihaesti vine cu arome de Găinaț „La Provincia”!

Daca in alte sate idilice din Romania, Crăciunul vine cu arome de cozonaci, plăcinte și alte mirodenii, in frumosul sat Negreni din Mihăești unde locuiesc peste 200 de familii, aromele de găinaț sunt cele care umplu atmosfera

Reprezentantii companiei, emit următoarea sentința nesimțită  Fabrica a fost prima, casele au venit după. O minciună nerușinată.

Avicola din Mihăești a fost construita în anii 80 de regimul Ceaușescu, in mijlocul satului Negreni care, e drept număra atunci, în jur de 100 de familii. Comuna Mihăești era propusă a se desființa și urma că până la finele anilor 90 tot satul Negreni sa dispară și să se transforme in zona industriala

Numai că nu s-a întâmplat așa. A venit revoluția iar satul Negreni a rămas pe loc, precum întreaga localitate Mihăești.

Satul Negreni a crescut, in el se află și sanatoriul Pneumo(!!!!), adică cei care vin să se trateze de plămâni, primesc găinaț.

Da, sanatoriul se afla la niciun km de avicola. Cred că dacă s-ar afla la Bruxelles aceasta enormitate, că un spital de plămâni este situat chiar lângă o hazna cu găinaț, avicola ar fi închisă IERI!

In fine, de 20 de ani, oamenii din Negreni se plâng peste tot, spitalul la fel, dar nimeni nu ii baga in seama. Garda de Mediu tace complice(???), Premierul Ciucă face vizite omagiale la aceasta companie, in timp ce zi de zi, bolnavii de la sanatoriu și locuitorii din Negreni trag in piept aer cu găinaț!

Intr-o tara normală, avicola era demult relocată. Pentru că nu gainataria a fost prima aici. Aici au fost oamenii. Acum sunt 200 de familii in Negreni, cea mai apropiata este la nici 10 metri de gardul puielnitei. Majoritatea caselor sunt vechi, ca să nu îi lăsăm să mintă pe reprezentanții companiei. Doar o treime sunt casele orășenilor sosiți în Negreni.

Dar noi sau vechi, toți locuitorii inspira găinațul La Provincia, in timp ce autoritățile care trebuie sa ia măsuri tac. Rusinos și becisnic mod de a trata o problemă, mai ales că aici sunt și pacienții cu TBC, care, nu cred că au trecut in tratament aerosoli cu găinaț

Se aude, domnule Paraschiv? Se aude prefectură? Se aude Berbece? Se aude din părți! Aveți ceara in urechi sau vată in nas!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *