Cozile de topor ale Moscovei în România sunt AUR, facțiunea dragnistă din PSD și jurnaliștii pseudo naționaliști-creștini

De mai bine de 100 de ani, Federația Rusă, că s-a numit URSS sau altfel, a jucat o singură carte: aceea a sferelor de influență, încercând să-și extindă tentaculele statului autocrat pe tot cuprinsul european. Federația Rusă nu a fost niciodată capabilă să înțeleagă conceptul de democrație, de fapt, nu a cunoscut niciodată această stare de a fi, a intrat dintr-un medievalism întârziat într-un medievalism-comunism în 1917. Așa este Rusia construită: să germineze o hazna social-politică, menținând activ ADN-ul uman al statului despotic, persan, sasanid, faraonic, de tipul monarhiei absolutiste, unde guvernanța se face nu pe principii jeffersoniene, ci pe principii de bourbonism, prin teroare, frică, menținerea sărăciei și a vulnerabilității categoriilor sociale în fața manipulării.

Rusia asta știe să facă cel mai bine. Să vândă iluzii, utopii, să vândă fantome și fantoșe celor mai ignoranți oameni, să pătrundă promiscuu prin cotloanele lumii, săpând, precum o gherilă periurbană, la eșafodajul lumii libere, civilizate.

Așa a făcut în perioada interbelică și postbelică, pătrunzând în lumea liberă prin tot felul de falange internaționaliste, cu scopul de a pregăti masele pentru uzurparea puterii locale – vezi în lumea vestică, Franța, Portugalia, Italia, pentru că, în Est, reușiseră.

Rusia lui Putin, un stat sărac și frustrat, unde se prea poate ca falimentul autocrației să se apropie de final, asta și pentru că ,în lumea globală a comunicațiilor, informația circulă, iar generațiile noi, care vin din urmă, sunt mai puțin dispuse să trăiască ”orânduit”, da, Rusia lui Putin nu diferă deloc de Rusia lui Stalin, Hrusciov, Brejnev, prin modul de ”stat” sau prin tentația de a distruge cetatea occidentală. Pentru că, atât timp cât fortăreața jeffersoniană Americano-Europeană rămâne în picioare, va exista întotdeauna vectorul spre care, asimptotic, va tinde noua societate rusă, noua generație care vrea altceva.

Și atunci Rusia face ce știe ea cel mai bine. Să pătrundă în mentalul colectiv, să investească banii pentru a pune pe picioare cel mai mare laborator de manipulare, pentru a crea kamikaze politice, partide sau grupuri anti-sistem, care să zguduie, să manipuleze, să hrănească orgolii, mituri în lumea eterogenă a vestului. Vezi toate partidele anti-sistem din Europa, Le Pen-ii, Brexitul, mitologia maghiară a lui Orban, toate partidulețele anti-europene din Italia, Belgia, Germania, toate sunt falangele moscovite. Pentu că prăbușirea Uniunii Europene, divizarea națiunilor europene și întoarcerea lor la casus belli, aşa cum au trăit timp de 2.000 de ani, este prioritatea Rusiei lui Putin. Unitatea Europei nu e pe placul țarilor de la Kremlin. Unitatea, solidaritatea europeană pune în pericol existența țaratului și a statului autocratic.

România, una din perlele coroanei pierdute de Moscova, nu a scăpat niciodată de jocul perfid al Kremlinului. Neșansa federaţiei lui Putin este că românul s-a născut anti-rus. Avem în istorie această aversiune față de muscali. Și atunci, cum poți perfora o societate anti-rusă? Păcălind-o, manipulând-o, oferindu-i utopii, minciuni, fie prin politică, fie prin presă. Excitând masele dezinformate, emasculând europenismul, oferind dușmani imaginari.

AUR este partidul moscovit din România, cel care vinde iluzii cu riscul mesajului unionist (niciodată, în mod real, posibil de pus în practică, mai ales acum, când președintele Maia Sandu este un europenist), un partid care subminează ordinea firească a lucrurilor, angrenând cea mai săracă pătură socială din România cu mesaje isterice, patetice, demonizând lumea vestică (unde niciodată un electorat AUR nu ar putea ajunge), oferind vinovați din exterior pentru starea lui de pauperitate.

AUR a fost creat pentru a substitui facțiunea dragnistă a PSD, cea rămasă orfană după arestarea liderului. Un PSD din 2017, care a încercat, prin toate mijloacele, să impună României un stat oligarhic și mediocru, promovând mici țari de județ – Oprișeni, Mazăre, Boșcodeală, Buzatu, un fel de “putini” ultraîmbogățiti din afaceri corupte cu statul, dar care să ofere populației ignorante și flămânde mâncare și protecție. O politică anti-occidentală, enclavizată, care promova, în mentalul colectiv, idei de genul ”România, colonia europeană; străinii nu ne lasă să facem autostrăzi, străinii ne fură economia, ne distrug”, asta pentru a masca, de fapt, un mesaj simplu: ”modelul de viață occidentală nu ne lasă să furăm”. Un mesaj moscovit mascat, exact ce convenea camarilei de la Kremlin, care miza pe retrogradarea României, în anii ’90, în Evul Mediu al lui Iliescu și Văcăroiu, cele mai sinistre personaje din cei 30 de ani de postcomunism românesc. A fost apogeul mesajelor proletcultiste care au încercat deturnarea României de pe axa civilizației occidentale și aducerea ei în sfera oligarhiei de sorginte moscovită. Sau de tipologie. O încercare promovată de tot felul de jurnaliști, de la nivel național până la nivel de provincie, care, sub mesajul ultra-ortodox, au trecut la o campanie furibundă de atac la adresa ”Lumii de afară” și, prin ode și omagii, la preamărirea posibililor țari mărunți locali. Pentru că, la masa regelui, dacă ești lăutar de curte, mănânci bine, nu? S-a creat, așadar, o uriașă fenomenologie de luptă ”anti-globalistă”, de parcă internetul poate fi închis precum un robinet, prin indivizi care mai de care mai scabroși, costelivi, unii chiar scoși din sertarele cu lumânări ceaușiste, o întreagă rețea de manipulare, prin care să se inoculeze populației ceva mai imbecilizate că, dacă nu întoarcem armele, alternativa înseamnă sclavie, colonialism și distrugerea moaștelor din lacre.

Din fericire, România europeană are anticorpi. 2007 – 2021 este deja o perioadă, un drum ireversibil, care a întărit organismul. Și deja România cunoaște aceste pattern-uri, cozile de topor ale Moscovei. De aceea, RTV, Antena3 sunt cele mai înjurate posturi media de pe net. Sau jurnaliștii care scot un fel de borhot naționalist-creștin sunt taxați, peste tot, cu binecunoscuta ”muie metafizică”.

România face parte din matricea Vestului, iar cozile de topor moscovite din țara noastră sunt etanșeizate într-un cub. Cu fiecare investiție a unei multinaționale, cu fiecare tânăr care ridică peste 1.000 de euro din privat, cu fiecare unchieș sau basma care trec la cele sfinte, România se însănătoșește.

Sună ca o metaforă, dar așa este, în momentul când vor fi construiți cei 120 de km de șosea (Autostrada Sibiu- Pitești) care vor lega direct, pe autostradă, Bucureștiul de Bruxelles, frământările sau ultima tentativă a Moscovei de a aduce România în zona autocrat-oligarhică se va încheia.

Liviu POPESCU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *