Costești este in topul destinațiilor turistice vâlcene in aceasta vară

Comuna Costeşti este în această vară una din cele mai căutate destinaţii turistice din judeţul Vâlcea, cheile Bistriţei, cheile Costeştiului dar şi Muzeul Trovanţilor numărându-se printre locurile preferate de turişti.

„Au fost zile în care au fost zeci dacă nu sute de corturi pe Bistriţa în sus și în zona Stogu  Oameni din toată ţara care au venit la Costeşti, dorind să petreacă o mică vacanţă la noi în localitate. Pensiunile au fost toate ocupate iar pe drumul Arnotei a fost un trafic foarte intens. Am recomandat turiștilor da respecte regulile de curățenie și zonele de grătare. Dar pot spune că avem parte de turiști civilizați. De unde sunt? Cei mai mulți din capitală dar sunt și din Constanta, Tulcea și județele dunărene. Maimult, sunt căutate terenuri şi proprietăţi aici, la Costeşti. Au fost oameni care au venit pentru prima dată şi s-au îndrăgostit de această zonă”, spune Toma Peştereanu, primarul din Costeşti.

Edilul spune că și-ar fi dorit să obțină finanțare prin Anghel Saligny și pentru restul de drumuri din comuna, mai ales cele care ar lega localitatea de Horezu dar și drumul care să închidă cercul din jurul culmii Stogului.

Prin programul guvernamental Anghel Saligny, localitatea a obținut o finanțare de 7,6 milioane lei pentru extinderea rețelei de apă în comună.

Comuna Costeşti este una din cele mai bogate în patrimoniu localităţi din judeţ, numărându-se printre cele 10 sate culturale ale României.

An de an, numărul turiştilor care vin la Costeşti creşte, administraţia dorind să continue demersurile începute acum 100 de ani de regalitate, care doreau transformarea comunei în staţiune domnească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *