Costeşti, cea mai vizitată localitate rurală din Vâlcea, de turişti, în această vară

Comuna Costeşti a fost în această vară una din cele mai căutate destinaţii turistice din judeţul Vâlcea, cheile Bistriţei, cheile Costeştiului dar şi Muzeul Trovanţilor numărându-se printre locurile preferate de turişti.

“Au fost zile în care au fost zeci dacă nu sute de corturi pe Bistriţa în sus. Oameni din toată ţara care au venit la Costeşti, dorind să petreacă o mică vacanţă la noi în localitate. Pensiunile au fost toate ocupate iar pe drumul Arnotei a fost un trafic ca pe bulevard. Noi le spunem că pentru anul viitor vor avea un drum de acces pe sub munte impecabil. Mai mult, sunt căutate terenuri şi proprietăţi aici, la Costeşti. Au fost oameni care au venit pentru prima dată şi s-au îndrăgostit de această zonă”, spune Toma Peştereanu, primarul din Costeşti.

Mănăstirea Bistriţa, bisericile rupestre, schitul Peri, bisericile de lemn, sunt alte obiective care au atras turiştii la Costeşti.

Primăria a reuşit în timp record să asfalteze o mulţime de artere, a reuşit să adauge în intravilan terenuri propice pentru construcţii de case de vacanţă sau pensiuni pe Drumul Olteniei de sub Munte.

Comuna Costeşti este una din cele mai bogate în patrimoniu localităţi din judeţ, numărându-se printre cele 10 sate culturale ale României.

An de an, numărul turiştilor care vin la Costeşti creşte, administraţia dorind să continue demersurile începute acum 100 de ani de regalitate, care doreau transformarea comunei în staţiune domnească.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *