Costeşti, a 7-a staţiune vâlceană, devine centrul turismului monahal al Olteniei de sub Munte

Cadrul natural mirific completat de peșteri, Parcul Național Buila-Vânturarița, trasee montane și Muzeul Trovanților, unic în Europa, amplaseză Costeștiul, comuna de suflet a Reginei Maria, ca fiind una de excelență, fapt dovedit și de numărul mare de case de vacanță construite aici, dar și de existența a foarte multe pensiuni.

Având o astfel de localitate, primarul Marius Toma Marius Peștereanu spune că are datoria de a o dezvolta și moderniza în atragerea turismului monahal și agroturistic.

”Cu două renumite mănăstiri, Arnota și Bistrița, dar și 10 biserici, putem dezvota un turism monahal, dar și agroturismul ar merge foarte bine, pentru ca avem peisaje minunate, avem trasee montane, unde turiștii se pot relaxa în cadru natural, cu munte, defileul Bistriței, peștera Liliecilor și multe altele. Iar pentru a facilita o dezvoltare rapidă a turismului, noi, administrația publică locală, trebuie sa asigurăm infrastructura ruieră și utilitățile. Am depus la Ministerul Dezvoltării trei proiecte, din care unul pentru modernizarea drumuri de interes local, în lungime de 3,7 km, altul pentru dotarea cu mobilier, calculatoare etc, la școala din Costești și altul pentru modenizarea centrului civic”

Şi aşa s-a întâmplat, proiectele argumentate ale primarului Toma Peştereanu au fost aprobate iar a 7 -a staţiune a Vâlcii va mai face un pas pentru a fi oficial declarată destinaţie turistică.

Prin PNDL2, Costeştiul a primit finanţare pentru reabilitare, modernizare şi dotare Şcoală Gimnazială Ferigile, în valoare de 2,963,101 lei, pentru asfaltare infrastructura stradală stradală în valoare de 3,412,665 lei.

Şi prin ADI Costeşti – Bărbăteşti – Pietrari, suma de 200 miliarde vechi pentru construirea unui pol regional puternic, cu legături directe între localităţi şi consolidarea Drumului Mănăstirilor de sub Munte.

Costeştiul devine astfel un pivot al turismului monahal, urmând ca anul următor să fie asfaltat şi drumul spre Hurezi.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *