Cosmin Bocșaru îi felicită pe orășenii care au ales să se mute în Lăcusteni

Primul proiect de investiții mari în localitatea Lăcusteni, atras de administratia Bocșaru, după zece ani va fi implementat în acest an. Este vorba de extinderea de apă și canalizare în Satul Gănești pe străzile Inelului, Herăști, Mirioara. În această primăvara sunt șanse pentru demarea lucrării efective.

În aceste zile se solutionează contestațiile la licitație iar după va intra în execuție.

Al doilea proiect înseamnă reabilitarea tutoror străzilor din satele Lăcustenii de Jos,  Mazili, Contea. Acest proiect urmează să fie semnat în perioada următoare. La final acestui proiect, 90% din infrastructura de drumuri a comunei va fi reabilitată.

Primăria Lăcusteni a montat 12 camere de supraveghere video de exterior in toată localitatea și 6 de interior. Procesul de montaj al camerelor va continua pe parcursul acestui an pentru ca a se asigura protecția cetățenilor.

Un al treilea proiect pentru care Primăria Lăcusteni așteaptă finanțare privește modernizarea, reabilitarea, extindere școlii gimnaziale din localitatea.

Aceste proiecte, spune Cosmin Bocșaru, sunt foarte importante, pentru că în localitate au început de câțiva ani buni să se mute mulți orășeni, atrași de curățeni zonei, de frumusețea acestei comune.

”Unele persoane care locuiesc în marile orașe au luat decizia de a se muta din acestea înspre zona rurală de aici pentru a începe să ducă o viață mai simplă, puternic diferită de cea pe care au dus-o înainte. Motivele pentru care oamenii fac acest lucru pot să difere, dar în esență fenomenul presupune renunțarea la viața trăită într-un oraș mare, cu tot ce presupune ea, și relocarea la sat, adică trecerea la un alt fel de a trăi. Ei caută confort, un mediu sănătos în care să se dezvolte și să-și crească familiile. Cei care caută case vechi, dar renovate, se uită după calitatea materialelor folosite și cât de potrivite sunt unui spațiu în care natura este mai prezentă”, menționează Cosmin Bocșaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *