Cosmin Bocșaru: ”Dacă Bălceștiul merge bine economic atunci și Lăcusteniul are de câștigat”

Deși este o comună mică, are venituri de 190 mii lei(147 lei per capita, la o populație de 1500 locuitor), un fapt îmbucurător, pentru această localitate care până acum ceva ani se zbătea în recorduri negative pe toate palierele. Un întreg hățiș de procese și convulsii puneau pune în pericol inclusiv existența localității, fiind printre puținele care putea să dispară chiar juridic de pe hartă.

Azi însă Lăcusteniul atrage orășeni în căutarea unei case de vacanță iar primarul spune că totul depinde de Bălcești.

”Dacă orașul Bălcești merge bine economic atunci și Lăcusteniul va merge. Este efectul și consecințele pozitive ale dezvoltării economice. De ce nu am putea deveni noi un fel de Budești pentru Bălcești? Mai ales că vedem de ani buni cum orașul cu care ne învecinăm merge din ce în ce mai bine. Noi, Lăcusteniul, suntem o localitate în care este o nevoie de investitori. Oricine dorește să construiască ceva este binevenit”, spune Cosmin Bocșaru

În foarte scurt timp în Lăcusteni va începe implementarea proiectului care vizează extinderea rețelelor de apă și canalizare. Totodată se așteaptă semnarea proiectului de asfaltare.

Un alt proiect care va demara în acest an este construirea unui cămin cultural. Plus iluminatul public care va începe pe un prim segment pe DJ 643 din totalul celor 4. Iar recent a fost finalizat montajul camerelor video. Sunt 11 camere montante pe drumuri în toate satele cu ”citire” și 9 camere în instituțiile publice.

Nu în ultimul rând, în comuna a demarat Luna curățeniei când toate drumurile vor fi pietruite, șanturile decolmatate, varuiri, accesele spre biserici, pentru ca de Sărbătorile Pascale, localitatea să fie una cochetă, curată și în topul celor mai curate 5 comune vâlcene, așa cum ne-am obișnuit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *