Cosmin Anghelescu: La Mateești se lucrează pe toate fronturile: canalizare, drumuri, poduri

Dacă în ultimii 10 ani, majoritatea localitățile din Depresiunea Horezu s-au dezvoltat, fiecare reușind să găsească o direcție, o strategie de a deveni mici poluri de atragere a investitorilor, de a dezvolta propriile coordonate economice, Mateeștiul a fost singura care a stagnat.

În Mateești nu s-a întâmplat nimic, localitatea fiind una care a rămas mult în urma Slătioarei, Vaideeniului, Costeștiului, etc, comuna rămând una anonimă, de unde mai degrabă se pleca decât să se mute cineva.

Cei care doreau o locuință, optau pentru comunele vecine, în Mateești lipsa utilităților elementare era un criteriu clar care îndepărta potențialii doritori.

Administrația Anghelescu a decis să declinul comunei trebuie stopat iar handicapul față de restul localităților trebuie anulat. Modenrnizarea comunei și investiții masive în drumuri, utilități, toate să transforme comuna din Valea Târâiei într-un mic pol de dezvoltare.

”Am început un plan amplu de reabilitare a drumurilor. Vorbim de o pietruire drumuri comunale de interes local in localitate, acolo unde nu avem asfalt. Acestea lucrări constau în: profilare, așternere macadam, cilindrare si rigole de pământ in zonele de inundații. Consiliul Județean s-a ținut de cuvânt și a intervenit la reabilitarea drumului de legătură cu Alunu. Am lucrat la podul peste Tărâia în punctul la Tăvică. Se lucrează la rețeaua de canalizare. Avem mai multe proiecte depuse pentru asfaltare. La Mateești se lucrează așadar pe toate fronturile”, spune primarul Cosmin Anghelescu.

Edilul speră că românii se vor întoarce în țară și vor demara investiții sau se vor angaja în construcții, vor face propriile afaceri.

”Mi-aș dori să ne recuperăm meseriașii. Poate că mulți dacă vor găsi în România joburi bine plătite în construcții sau în alte domenii de producție vor prefera să revină sau dacă nu au plecat încă să rămână aici în țară. M-aș bucura să-i avem aici în localitate iar dacă doresc să-și facă o afacere îi vom sprijini cu tot ce putem”, spune primarul din Mateești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *