Cosmin Anghelescu: Investind în tineri, în educație, investim în viitorul comunei Mateești

Primarul comunei Mateești spune că România nu se va ridica dacă nu investim în generația de mâine. Așadar, toate proiectele care înseamnă investiție în școală, în sport, în sănătate și care privesc copiii sunt prioritare pentru Anghelescu.
”Trebuie să privim în viitor. Drumuri, apă, canalizare le vom face, este mersul firesc al investițiilor în infrastructură. Sunt programe naționale, care mai devreme sau mai târziu vor asigura un standard de viață normal pentru fiecare localitate. Dar pentru cine facem asta, dacă nu vom avea copii, nu vom avea o generație nouă calificată, una educată și una care să aibă spirit antreprenorial? Școala este fundamentală pentru orice localitate. Produsul școlii este cel care va asigura continuitate și longevitate unei comunităși”, spune primarul Cosmin Anghelescu.
În acest sens, acesta dorește să stimuleze perfomanța, să se implice în parteneriate cu școal, în proiecte care să prevină abandonul școlar, proeicte care să transforme generația viitorului într-una responsabilă, cu spirit antreprenorial.
Anghelescu spune că și-ar dori cât mai mulți tineri care să dezvolte aici afaceri, de la domeniul micilor industrii, până la ferme agro-zootehnice sau servicii. Tinerii să-și facă o mică firmă. să fie independenți, să-și formeze un rost profesional.
La finalul anului, elevii de clasa a opta au primit din partea primăriei biciclete și li s-a urat un drum cât mai bun în viață.
”Ce nu am avut eu când am fost copil, au primit copiii noștri. Absolvenții clasei a -Vlll- a din localitatea Mateesti au primit câte o bicicletă si vom continua această acțiune în fiecare an, pentru încurajarea sportului din localitatea noastră frumoasă. A ecologiei, a respectului pentru natură. Am promis, am realizat. Sunt foarte fericit că am reușit să duc la îndeplinire acest proiect și le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea lui. Le-am urat copiilor un drum cât mai bun în viață, să-și facă un rost fiecare și comuna noastră îi așteaptă oricând pentru a contribui la dezvoltarea ei”, a mai adăugat Anghelescu, 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *