Cosmin Anghelescu a cerut locuitorilor din Mateești o solidaritate cu drama refugiaților ucraineni

În acest sens a fost primul care a pus la dispoziție locuința sa pentru a găzdui refugiați ucraineni, sperând că și alți localnici îi vor urma exemplul.

”Am fost așa este, primul care a anunțat că pun la dispoziție locuința mea pentru a caza refugiați ucraineni și spre bucuria mea, au mai fost și alte trei familii care la această oră sunt pelcate din țară și au decis să pună la dispoziție locuințele proprii pentru a găzdui refugiați de război. Este un semn de solidaritate și spun eu că dacă situația se va agrava iar numărul refugiaților va creștetrei vor mai fi alte familii care vor face acest gest. Am demarat și o campanie de strângere de ajutoare, hrană, îmbrăcăminte, pături pentru familiile care sunt în vămile românești”, spune Cosmin Anghelescu.

Edilul spune că un astfel de război absurd era ”fix ce lipsea lumii” după doi ani de pandemie.

”Exact când apăruse speranța că, după doi ani de închidere, de izolare, doi ani în care pandemia ne-a dat viața peste cap, așadar după doi ani, în care abia așteptam să ne reluăm viața, libertățile, socializarea, apăru această nenorocire. un război în Europa, care sperăm să nu se extindă. Suntem alături de națiunea ucraineană greu încercată în aceste zile și să avem speranța că drama lor va fi de scurtă durată”, mai adaugă primarul din Mateești.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *