Cosac vrea să facă din Vlădeşti un mic oraş european

Tânărul primar din Vlădeşti, Adrian Cosac, este decis să întreprindă toate demersurile pentru ca localitatea pe care o păstoreşte să devină una din cele mai atractive la nivel naţional, ea fiind, în polul comunelor urbane, similară celor ilfovene sau Floreştiului din Cluj, o localitate cu un puternic accent imobiliar ecologic, cu o pondere a construcţiilor de vacanţă sau rezidenţiale, cu multiple opţiuni de agrement – cicloturism, parcuri, posibilităţi de drumeţie, picnicuri, relaxare.

“Ştim foarte bine importanţa geografică a poziţionării noastre pe drumul staţiunilor vâlcene, într-un cadru natural de excepţie, pe valea unui râu de munte şi în vecinătatea Râmnicului. Este clar că investiţiile noastre trebuie să fie pe axa urbană, pe standardizarea noastră pe specific orăşenesc, de model staţiune. Numai aşa putem deveni o atracţie pentru investiţii şi pentru cei care doresc să se retragă la Vlădeşti. Sunt multe proiecte – un centru civic, un parc, interconectarea noastră cu Bujoreniul, cu Râmnicu Vâlcea prin Dealul Malului, amenajarea peisagistică a localităţii, trotuare, iluminat, multe, pentru care vom stabili o listă de priorităţi. Contăm pe sprijinul Consiliului Judeţean Vâlcea în cazul multor proiecte împreună”, spune Cosac.

Vlădeşti, prima comună urbană din judeţul Vâlcea, a devenit, an de an, prima opţiune pentru cei care vor să se retragă din municipiu spre sat, dar spre un sat european, care, în următorii ani, va rivaliza cu un oraş în miniatură, pe Drumul Staţiunilor Vâlcene.

Strategia administraţiei locale din Vlădeşti, cea de a dezvolta astfel comunitatea, a atras, mai întâi, la sat, copiii sau nepoţii celor din comună, care au început să se întoarcă acasă şi să investească în casele părinteşti, în case noi, iar ulterior, Vlădeştiul a devenit atractiv şi pentru alţii.

La această oră, Vlădeşti este cea mai căutată comună din judeţul Vâlcea, atât datorită dezvoltării economice, a utilităţilor, a dispunerii geografice pe drumul spre Băile Olăneşti, cât şi a distanţei foarte mici faţă de Râmnicu Vâlcea (sunt maximum 7 kilometri între centrele celor două localităţi).

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *