Copiii din Păușești Otăsău vor primi cadouri de la o Fundație din Austria, în parteneriat cu primăria

Exact ca și anul trecut, copiii din Păușești Otăsău, vor primi cadouri de la o Fundație din Austria, spune primarul Cătălin Avan, în urma unui parteneriat foarte bun cu primăria din localitate.

Astfel un număr de 207 copii din Păușești vor avea ce pune sub bradul de Crăciun, la capătul unui an nefast din punct de vedere sanitar pentru întreaga lume.

De altfel, Primaria a dat startul sărbătorilor, al iluminatului festiv, sărbători care nu vor fi ca anii trecuți dar spune Avan că oamenii au înțeles situația și vor respecta regulile în ceea ce privește pandemia de Coronavirus.

”Lucrările însă în Păușeșeti Otăsău nu s-au încheiat. Rrecent am terminat asfaltarea drum și refacere rigole în sat Șoricești, Am lucrat la remedierea calamităților care au afectat localitatea în luna mai, în satele Cernele și Barcanele. Plus o alunecare de teren, un pod și un drum distrus în Șoricești. Localitatea trebuie să intre în iarnă cu drumurile remediate. Mulți păușeșteni se întorc acasă, la familii, din afară, de sărbători și vom avea un trafic crescut în această perioadă”, spune Avan.

Parcul din centrul comunei a fost finalizat, un agent economic a inuagurat o unitate tot în zona centrală și, după cum spune Cătălin Avan, anul 2020, un an dificil se încheie cu speranța că următorul va fi mult mai reușit.

”Așteptăm noile ghiduri de finanțare pentru exercițiul bugetar, sperăm să nu fi la fel de restrictive ca cele vechi și criteriile să permită mai multor localități să acceseze fonduri europene. Misiunea noastră este să punem la punct toată infrastructura comunei, să aducem utilitățile, să vorbim despre gaze naturale, să vorbim de tot ce reprezintă calitatea vieții”, conchide edilul din Păușești

Vorbim de o veche aşezare boierească, cu jupâni şi jupâniţe frumoase, cu păstori şi forestieri, pe vremuri, cu multe flori de crin acum printre garduri, cu sunet de greieri şi cu motani tolăniţi, pe bănci la porţi, aşa se prezintă azi, Păuşeşti – Otăsău. O localitate cu preţenţii, o localitate imediat lângă paralela 45, pe muchie subcarpatică, O localitate unde lucrurile sunt frumos rânduite, precum un mic burg al valahilor de secol XIX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *