Copiii defavorizaţi din Prundeni vor merge gratis şi la munte şi la mare

Un proiect social care are deja o tradiţie la Prundeni vizează familiile defavorizate şi oferă copiilor posibilitatea de a merge în tabere şi la munte şi la mare.

“Este o bucurie pe care o putem oferi celor mici, care nu ar avea posibilităţi materiale de a vedea marea sau muntele. Vorbim de grupe de 15 copii care vor merge şi în acest an lîn tabere la munte, la Piatra Neamţ dar şi mare. Acest proeict îi ambiţionează pe copii să înveţe, să se ţină de şcoală, este o recompensă pentru efortul lor”, spune Cristina Munteanu, edilul din Prundeni.

De altfel în Prundeni, investiţiile în educaţie sunt prioritate, Primăria Prundeni a reuşit să deblocheze un vechi proiect pe PNDL 1, privind modernizarea, reabilitarea şi dotarea şcolii general. Vorbim de un proiect de 15 miliarde de lei vechi.

În acelaşi timp, rămânând la capitolul proiecte deblocate de actuala conducere, poate fi menţionat unul în valoare de 1 milion de euro care priveşte asfaltarea a 10 străzi din satele Călina, Prundeni, Zăvideni.

În domeniul agroturistic, în scurt timp vor demara lucrările la drumul vinului, o cale rutieră care va uni toate cramele de pe Dealurile Viilor şi se va lega de drumul deja existent în municipiul Drăgăşani.

“Sunt foarte multe lucruri care urmează a fi implementate în localitate. De la centrul social pentru vârstnici, părculeţe pentru copii în satul Călina, sistem de supraveghere video. Vrem să investim în infrastructura de trotuare aici la Prundeni. Da, suntem obligaţi să facem o localitate model, pentru că există mulţi cetăţeni care se mută aici, există investitori în industria viticolă”, conchide Cristina Munteanu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *