Copăcenii Vâlcii a devenit și capitala căpșunilor nu doar a merelor

La Copăceni, în Vâlcea, căpșunile remontante au succes și au cucerit lanțurile de magazine din toată țara.

”Producem căpșuni numai în spațiu protejat, deoarece condițiile meteo din cursul anului sunt nefavorabile în anumite momente culturii căpșunului. Am fost nevoiți să investim în spațiile protejate, deoarece clienții noștri au nevoie de marfă constant, fără întreruperi cauzate de conditiile meteo, mă refer aici la precipitații  în perioada recoltării”, spune administratorul fermei.

Căpșunile sunt plantate în tunele, pe o suprafață de aproximativ un hectar și jumătate. Investiția este una uriașă, de 100.000 de euro la un hectar, fără să se adauge prețul plantelor, care se ridică undeva la 10.000 de euro. Avantajul este că fac fructe tot timpul anului, iar în extrasezon, prețul unui kilogram este mai mare.

Iar marile lanțuri de magazine s-au arătat interesate de căpșunile din Vâlcea. Producția obținută la un hectar, aproximativ 25 de tone, ajunge aproape în totalitate către principalele lanțuri de supermarketuri din țară. Condițiile sunt însă riguroase și nu se acceptă orice marfă.

Așa se face că de renumele căpșunilor din Copăceni a auzit toată țara. Iar munca în tunele presupune pricepere și timp, iar locuitorii din zonă nu se dau la o parte. “O fermă în mediul rural reprezintă o binecuvântare pentru întreaga comunitate, o sursă de venit, de bunăstare pentru întreaga zonă. În următorii ani, ne dorim să mărim capacitatea de producție, astfel încât să satisfacem cerințele clienților noștri, cu atât mai mult cu cât anul acesta am avut comenzi ferme pentru export în stare proaspată, dar nu am putut să livrăm deoarece capacitatea de producție nu ne-a permis acest lucru. Deoarece comunitatea locală reprezintă baza unei dezvoltări sustenabile pe termen lung, ne dorim ca în viitorul apropiat să ne implicăm activ în dezvoltarea acesteia”, conchide adminsitratorul fermei

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *