Copăceni se distinge deja prin dezvoltarea agro-zootehnică

Comună fostă minieră reușește să adune venituri proprii undeva la 400 mii lei (160 per capita) și are o populație de aproximativ 2.500 de locuitori, așezată pe cursul superior al Cernei, în vecinătatea Depresiunii Horezu.

Localitatea cunoaște un reviriment economic  în pomicultură dar și în zootehnie. Aici este definită patria mărului, cu două mari ferme dar și în alte fructe cum ar fi căpșuni, mur. Fermele zootehnice sunt și aici destul de prezente în special creșterea bovinelor și a ovinelor

Edilul Tirionel Tâmplărescu afirmând că este loc și de mai bine dar pentru asta este nevoie de investiții. Mai ales în utilități.

În prezent prin PNRR a fost aprobată digitalizarea primăriei, dotarea școlii gomnaziale cu mobilier, table inteligente, laboratoare de informatică. Și urmează să se depună un proiect pentru realizarea unui parc fotovoltaic care să asigure consturile cu energia eletrică a instituțiilor publice, a pompelor de apă și a iluminatului public.

Din buget local se va asfalta 1 km de drumuri în satul Bălteni pe DC 131A și se va înlocui 1 km de conductă de apă în satul Copăceni.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *