Copăceni, comuna dispusă de-a lungul Paralelei 45, se află în plin proces de modernizare

Capitala Cernei, Cpăceni este localitatea care se intinde ca un arhipeleag de-a lungul Paralelei 45, Comuna se intinde pe valea râului de o parte si de alta a soselei judetene dintre Horezu-Ladesti, care face legatura intre drumul national Ramnicu Valcea, Babeni-Bistrita, Ladesti; Craiova si drumul national Ramnicu Valcea, Horezu, Targu Jiu dar care leagă Sudul Bălceştilor de Nordul păstoresc.

Comuna cu biserici frumoase, cu livezi de meri, cu nuci şi duzi umbroşi, cu trandafiri care acum au izbucnit pe şevaletul naturii, se pregăteşte de o nouă etapă de modernizare prin asfaltare, aproximativ 5 km de drumuri sunt prioritare, un nou pod peste râul Cerna, proeicte de utilităţi, sunt astfel zeci de lucrări care vor înnobila această aşezare românească, din Subcarpaţii Vâlcii.

“Vom asfalta şi moderniza 4,5 kilometri de drumuri de interes local.  Voi enumera câteva exemplu Drumul Bazinelor, Drumul Gării, Drumul Pojorâtu, Drumul Gemeni, Drumul Bondoci, Drumul Gătejei. Prin  all doilea proeict cu finanţare guvernamentală se va construi pod în punctul „ACF”, în satul Ulmetu. De asemenea, avem deja aprobată achiziţionarea un buldoexcavator. Nu ne vom opri aici şi vom continua programul de modernizare a localităţii”, spune Tironel Tâmplărescu.

Primăria nu a renunţat nici la recuperarea zonei miniere, unde activele sunt şi azi, după 20 de ani în paragină.

De menţionat, Copăceniul are un centru civic elegant unde funcţionează un complex comercial rustic, din lemn lăcuit, unde drumeţul poate opri pentru  o cafea şi pentru a admira frumuseţea unei localităţi, capitală a Văii Cernei.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *