Conu’ Ludovic faţă în faţă cu reacţiunea de pe Facebook

dacă te mânâncă undeva nu e musai să te scarpini. Spune un vechi proverb aztec. Cred.

Situaţia devine amuzantă pentru că deja Ludovic se află în situaţia omului statuie care nu se poate mişca, nu poate trece strada, fără să nu sară la gâtul lui puritanii de pe facebook.

Plastic vorbin, imaginaţi-l pe domnul Orban cum stă în picioare şi vrea să facă un pas. Ridică încet piciorul şi dă să-l pună în dreapta. Corul de pe Facebook strigă “nuuuu”. Trage piciorul înapoi, se uită în stânga şi dă să repete mişcarea. Corul de pe Facebook zice: “Ne ne ne. Exclus!”

Omul săracul se învărte şi încearcă o nouă mişcare. Corul spune “Vai, nu! Clar nu!”. Întoarce capul şi nici nu apucă să schiţeze un gest. Corul. strigă “Aoleo, în niciun caz!”

Dă să mişte mâna în faţă. Corul de pe facebook strigă din nou: “Cum? Aşa ceva! Nepermis!”.

Se ridică pe vârfuri. Corul “Ce să? Imposibil! De neiertat”

E ca dracu. Cam asta înseamnă să faci guvern azi. Orice nume propus va fi căutat şi de laptele supt la mă-sa. Şi dacă a copiat la artitmetică în clasa 2-a. Şi dacă a chiulit într-a 5-a.

Guvernul PNL nu va avea lună de miere. Sau vreo zi. Fie va pune călugări de la Frăsinei în funcţii, fie va canaliza o serie de mui accelerate în cel mai scurt timp. Şi nu neapărat din cauză de opoziţie parlamentară.

Sfântul Facebook va mătura  orice abatere, derapaj. Puritanii de pe facebook, cei care l-au umplut de cărniţă pe Dragnea iar pe Dăncilă au desenat-o în cele mai frumoase exemplare de Bălţata de Stepă, se vor ocupa de Orban şi de guvern.

Nu ai cum să-i mulţumeşti pe toţi iar statul în opoziţie este parfum. Acum ai ajuns în bătaia pul…pardon, puştii.

de Ludovic Morman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *