Constantin Rădulescu(PSD): “Moţiunea CFR, un demers al PDL pentru revenirea în sondaje”

Deputatul PSD, Costantin Rădulescu a declarat marţi  că moţiunea depusă de PDL pe tema CFR este doar un demers politicianist pentru a-şi reface imaginea în sondaje, în apropierea alegerilor europarlamentare.
“Indiscutabil PDL –ul, secondat de o parte a PP-DD, nu putea rata o astfel de oportunitate, cu speranta ca motiunea s-ar transforma intr-o lovitură puternică dată USL si în acelasi timp să aducă PD-L -ului o oarecare revenire în sondajele de opinie, măcar la 7-8 %, nu de alta, dar se apropie alegerile europarlamentare si cele prezidentiale si nu este bine să te afli atât de jos în sondaje, pentru că nu te mai găsesc alegătorii.Textul motiunii în discutie este însă, de fapt, un amestec patetico-literar presărat cu date si cifre legate de istoricul privatizării CFR Marfă, astfel încât la o primă lectură să pară cât mai bine fundamentată”, a precizat Rădulescu.
Acesta consideră că PDL a uitat anii guvernării în urma cărora CFR Marfă a disponibilizat 50% din personal şi pierderi de 535,26 de milioane de lei în 2010.
“PD-L uită să spună cum  s-a ajuns în situatia ca CFR Marfă să necesite privatizarea. Uită să spună că, ultimul an în care CFR Marfă a înregistrat profit, a fost în 2007, cu un câstig de 6,12 milioane de lei, în scădere cu 85,7 % fată de anul precedent, potrivit datelor Ministerului Finantelor. Apoi, CFR Marfă a înregistrat pierderi de 169,44 milioane de lei în 2008, de 341,95 de milioane de lei în 2009 si de 535,26 de milioane de lei în 2010. Cu alte cuvinte pierderi din ce în ce mai mari, în guvernarea cui?De ce uita PD-L –ul că în 2010 CFR Marfă a disponibilizat 6.400 de angajati, rămânând la 31 ianuarie 2011 cu 10.780 de salariati, din care 3.000 au primit decizii de disponibilizare în perioada aprilie-august 2011? Prin urmare, în mai putin de un an  CFR Marfă a dat afară peste 50 % din salariati”, a mai adăugat Costantin Răulesscu.
Parlamentarul vâlcean a mai spus că  neexistând un termen limită pentru privatizarea CFR Marfă, procedura se va desfăşura “lejer si nu în contratimp”, astfel încât rezultatul să fie chiar un succes meritat pentru statul Român, adică pentru noi  toti
Deputaţii au dezbătut luni moţiunea iniţiată de PDL şi PP-DD “CFR Marfă – Cronica altei privatizări eşuate”, moţiune care a fost respinsă azi la vot

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *