Constantin Rădulescu: Vom restructura masiv aparatul administrativ și vom promova competențele și digitalizarea în Consiliul Județean

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, anunță o restructurare masivă în aparatul birocratic al instituției, spunând că nu va fi tolerată risipa banului public și că totul va merge în sensul eficientizării, al coerenţei în administratie, cu un aparat suplu și competent.

”Nu știu să spun acum câți oameni vor fi eliminați din sistem. Nu există modelul Bolojan, ci un model aplicat pe fiecare instituţie în parte. Cert este că actualul aparat, la nivel de personal, nu va arăta în viitor, din punct de vedere cantitativ, cum este acum, în schimb, calitativ, clar, va fi o diferență. În orice caz, avem o certitudine că se poate face treabă, putem fi eficienţi cu un număr redus de personal. Nu vor mai exista funcții dublate sau funcții care sunt necesare doar de 2-3 ori pe an. Se pot externaliza foarte multe din activități, fără a ține birouri blocate, Vom merge pe lichidare acolo unde angajaţii se apropie de pensie și vom închide ulterior acolo unde nu avem nevoie de personal. Că va fi jumătate, o treime sau două treimi din actualul personal, vom discuta la final”, spune președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Rădulescu spune că va importa exact modelul european de gestionare a activităţii, eliminând birocrația excesivă, aplicând segmentul digitalizării, folosind structura de e-working și net-working pentru a anula decalajul de timp sau ”timpii morţi” în comunicare.

”Ce pot spune este clar, că personalul care va rămâne în instituție va fi foarte bine selectat, pe bază de competenţe și profesionalism, cu o curiculă pe domeniu de activitate, obligatoriu absolvent de studii superioare și care să aibă ”inovaţie”, inițiativă și să știe că lucrează pe bani publici, că este angajatul vâlcenilor și că răspunde pentru fiecare oră de muncă. Dacă nu resetăm și nu umblăm la mentalități, ci vom funcţiona inerțial, nu vom reuși nimic și nu vom pune Vâlcea pe șine. De aceea este nevoie de feed-backul cetățenilor în fiecare acțiune pe care o vom întreprinde”, mai adaugă președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Rădulescu mai spune că obiectivul principal al instituției va fi atragerea de fonduri europene pentru a surmonta posibilul handicap al unei viitoare guvernări care să practice discriminări politice.

”Nu vreau să fiu profetic, posibil guvernarea să fie una diferită de guvernarea locală și posibil, sper să mă înșel, să nu fim pe aceeași frecvență. De aceea, plecând cu scenariul B, activitatea și obiectivele noastre se vor concentra pe atragerea de fonduri europene, de la marile proiecte de infrastructură până la reabilitarea obiectivelor de patrimoniu sau cultură. Vom lucra cu firme specializate care au portofoliu în ceea ce privește eligibilitatea proiectelor europene și vom asigura deschiderea noastră totală, mai ales că știm bine că, fără a deveni atractivi, marii investitori nu vin să dezvolte afaceri acolo unde nu există coerență și transparență. Corupție? Toleranță zero pentru asemenea fapte, cum ar fi nepotism, trafic de influență, avem un salariu, mare, mic, atunci când ne-am angajat aici, știam pentru ce o facem”, conchide președintele Rădulescu.

*acest material evident că este o ficțiune, declarațiile de mai sus nu au existat, orice asemănare cu personajele din realitate, este strict întâmplătoare, din păcate,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *