Constantin Rădulescu: Vom caută resurse pentru a realiza a doua Transalpina în Vâlcea, să unim stațiunile Mălaia și Polovragi Gorj

Referindu-se la atestarea ca stațiune a localității Malaia, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu spune că acesta este un prim pas pentru realizarea celui mai mare pol turistic in Parâng.

„Îl felicit pe primarul Dinculescu și pe toată echipa care a muncit sa ducă la bun sfârșit acest proiect. Malaia pune judetul nostru, de fapt în consolidează drept județ turistic, atunci când 10 procente dintre localitati sunt cu specific turistic. Este un prim pas, urmează pasul următor sa clarificam situația drumului Ciungetu -Petrimanu și apoi în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj sa incercam realizarea celei de a doua sosea Transalpina din județ. Și al nostru și al Gorjului. Să unim efectiv stațiunile Mălaia și Gorj prin Curmătura Oltețului, traseu care vara este străbătut de mii de turiști cu mașini de teren. Costurile de ridică însă la peste 30 de milioane de euro, și pe axele POR existente nu găsim finanțare. Dar vom căuta pentru că vrem sa aducem turismul la Vâlcea intre primele ramuri ale PIB pe județ, spune Radulescu.

Acesta le sugerează edililor din Vaideeni și Costești să grăbească demersurile pentru a fi atestate ca stațiuni turistice pentru a completa cel mai mare pol turistic din România, polul Parâng.

„Dacă ne uităm pe harta zonei vedem Novac, Baia de Fier, Polovragi, Vaideeni, Horezu, Costești, Voineasa, Malaia și Brezoi. Toate aceste localități sunt învecinate și au în comun așezarea în grupul montan al Parângului. Singurele care nu sunt încă stațiuni turistice sunt Vaideeni și Costești, ambele însă se încadrează, la aceasta categorie. Un astfel de pol turistic poate genera un ADI, un OMD, poate forma cel mai mare pol turistic din România care poate fi un motor economic  pentru sporturi de iarna, tradiții, sporturi de vara, agrement pe lacuri, festivaluri, parcuri de aventură, mii de locuri de cazare, parcuri de rulote. Putem redefini clar turismul mare in România. Și de vară și iarna și putem atrage turiști străini. Toate făcute etapizat și de calitate”, a mai adăugat președintele CJ Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *