Constantin Rădulescu: Vom avea dispozitiv RMN la Spitalul de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea

După ce, în urma unui proiect european, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea se poate lăuda ca fiind una din cele mai moderne şi cochete unităţi sanitare din România, veştile bune vin dinspre Ministerul Sănătăţii.

Şi anume, până la finele anului 2017, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea va beneficia de un dispozitiv RMN, astfel, pacienţii din judeţ nu vor trebui să se deplaseze în alte unităţi din ţară pentru un astel de control.

Este una dintre cele mai avansate tehnici imagistice neirandiante si neinvazive care permite vizualizarea unor imagini detaliate ale tuturor regiunilor anatomice si ale organelor, de multe ori mai eficienta decat tomografia computerizata.

Este una dintre cele mai avansate tehnici imagistice neirandiante si neinvazive care permite vizualizarea unor imagini detaliate ale tuturor regiunilor anatomice si ale organelor, de multe ori mai eficienta decat tomografia computerizata. Iti raspundem la cateva intrebari legate de RMN.

RMN-ul cum il numim cu totii poate sa puna un diagnostic corect si rapid pe baza caruia medicul alege un tratament adecvat. In multe cazuri, poate sa ofere imagini care nu pot fi vizualizate prin tomografie computerizata, radiografie sau ultrasonografie in diagnosticul afectiunilor cerebrale, ale coloanei vertebrale si ale articulatiilor.

„Vineri am discutat cu domnul Florian Bodog, Ministrul Sănătății, pe teme care privesc îmbunătățirea actului medical, dar și dotările cu tehnică medicală performantă în spitalele din județul nostru.
Am mai spus-o și o mai spun încă o dată, am toată încrederea în Președintele Liviu Dragnea, pentru că programul de guvernare este unul realist, iar noi PSD ne ținem de cuvânt.
Domnul Ministru Florian Bodog mi-a comunicat că undeva la sfârșitul lunii august se vor încheia procedurile de licitație și că există o mare posibilitate ca dispozitivul RMN repartizat județului nostru, să ajungă la Vâlcea chiar în acest an.
Așadar, demersurile noastre prin care am solicitat ca Spitalul Județean de Urgență Vâlcea să primească un dispozitiv RMN au avut succes, urmând ca după îndeplinirea formalităților legale acest aparat medical extrem de important să ajungă la Vâlcea”, spune, Constantin Rădulescu, Președinte PSD Vâlcea.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *