Constantin Rădulescu și Cristian Buican s-au întâlnit marți seară, pentru prima dată, oficial, dupa 5 ani

Marți seară la ora 22, la Consiliul Județean Vâlcea, a avut loc o întâlnire mai puțin obișnuită, pentru noi, dar de salutat, gestul cu adevărat de bun simt al protagoniștilor care au renunțat la orgolii.

Cristian Buican, președintele PNL si Constantin Radulescu PSD au avut o întrevedere care s-a întins pe o durată de 2 ore, destul de fructuoasă pentru Vâlcea.

Cei doi au decis să renunte pentru aceasta perioadă la atacurile politice și să decidă împreună ce trebuie făcut, ca Vâlcea sa depășească cu bine aceasta pandemie dar și criza economica.

Radulescu a cerut ajutorul lui Buican in promovarea unor inițiative pe lângă guvern, astfel încât cele trei spitale mari (Râmnic, Horezu și Drăgășani) sa intre în această lupta cu pandemia, în deplină siguranță atât pentru personal cât și pentru pacienți. Președinte Radulescu și-a asumat, la rândul său, mai multe propuneri ale lui Cristi Buican, pe care a spus că le va implementa in viitorul imediat.

Cei doi s-au angajat, în măsura în care pot, sa ia legătura cu mediul de afaceri din județ și să încerce pe cat posibil sa ii determine pe administratorii de firme sa nu-si suspende activitatea.

Mai mult, cei doi urmează să semneze împreună un proiect legislativ în regim.de urgenta care sa salveze turismul, cel mai greu lovit de actuala criza economică, un proiect care sa vina cu soluții, judetul nostru fiind afectat direct, nu mai puțin de o treime din PIB, fiind asigurată de acest sector economic.

Cei doi au spus că este doar prima întâlnire și la următoarea vor participa și prefectul de Vâlcea dar și primarul Mircia Gutau, stabilind astfel un comandament de urgență pentru județul Vâlcea, cel puțin pe durata pandemiei de Coronavirus.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *