Constantin Rădulescu, nu “politiza” protestul social al angajaţilor de la Uzinele Sodice!

Aşa cum mi s-a părut deplasată intervenţia PNL în cazul protestului elevilor care doreau acordarea burselor, la fel de deplasată mi se pare şi poziţionarea preşedintelui Rădulescu în cazul protestelor USG.

Din punctul meu de vedere, politicul nu are ce căuta în cazurile civice, în litigile sociale, în litigiile economice. De aceea eu cred că poziţionarea lui Rădulescu de partea protestatarilor, mai mult, “prezenţa lui în fruntea coloanei” are iz electoral. Sau mă înşel eu, dar nu mi se pare normală.

Bun sindicaliştii au venit la CJ, Rădulescu i-a ascultat, bravo lui că a coborât în stradă, le-a transmis problemele la Bucureşti, are guvernul PSD, el este membru PSD, aşadar are guvernul lui, atunci să le rezolve miniştri această problemă. Are telefoane, are toate mijloacele de a comunica direct cu decidenţii de la Bucureşti, nu e nevoie de portavoce şi de un marş pe străzi. Ar da în penibil electoral. Aşa cum am văzut peneliştii furând protestul elevilor.

Plus că vorbim de un litigiu între o companie privată şi una de stat. Orice poziţionare a lui Rădulescu de-o partea sau de alta poate fi interpretată şi ar supăra una din părţi.

Aşadar, preşedintele Rădulescu ar trebui să înceteze cu asemenea abordări, să nu interefere cu acţiuni civice şi din punctul meu de vedere, ar face cea mai mare prostie să se ducă la Bucureşti, la un miting al unui sindicat dintr-o societate privată.

Voi sancţiona de fiecare dată când un partid politic sau vreun membru de partid va încerca să interfere cu o acţiune civică.

foto Curierul de Vâlcea

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *